召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Mazda 3 舊車黎,我係想落深井,但無咩經驗掛住行中線cut 唔切左
下次慢慢出 睇清楚無車先好出
因為佢都唔限你考試時間
比考官踩停左你? 最後係肥d 咩
自己買定人地架
架Mazda 3
渣多d 就慣 就會記得 減速打燈轉線
通常d 師傅都chur 你第一堂就跟佢考試,因為對教車師傅來講,你一堂佢教到口手乾仲要俾你chok 到暈,成個半鐘,先收你幾百;但你考試佢咩都唔使做,借架車比你20分鐘,就收1500以上(有d 仲要1900),你pass 佢又想你利利是是,個度先和味...所以唔一定一來就俾考試租車費,但個個都會想chur 你俾,尤其係第一堂既尾段交收時...
可以試一試個師傅喎睇情況 唔危險嘅就摔軚(係學車果時當我捽個軚盤果時,我師傅屌撚到我死)
危險啲嘅又可以去試吓轉彎嗰陣時扭多咗或者扭少啲又得(但係要喺自己控制範圍之內)
如果你早啲危險嘅話影響考試嗰時嗰啲嘢都唔出聲嘅話,除咗恭喜之外都唔知講乜嘢好
佢肯出聲嘅話就代表其實你平時揸車其實係冇問題嘅
我前牌pass左之後個師傅陣間問我話會令茶錢俾考場嗰個姐姐,佢講個姐姐係幫我去睇位,但係我成半個鐘之內(由我未考到考完果下)我都唔見個姐姐出現我就懷疑佢係咪呃鳩我錢,之後我講銀包裏面得$500同$1000
之後佢就講一句唔緊要啦之後我會揸返去試場嗰邊幫你俾錢佢㗎啦我幫你出啦
最後完咗嗰陣時落車個時個語氣好似想趕我走咁
我師傅幫我俾埋姐姐
佢話學費包左
係唔係有樣野叫考鐘
啫係考當日要比多一節嘅錢 260-280咁上下
但租車錢1500-1800 入面唔係包哂所有野?
應該唔包?唔太記得 個陣一舊錢(連埋之前學費)俾左師傅
想問下我11月尾考 叫師傅幫我抽快期到而家都未有係咪正常
睇吓你邊一區考香港區嘅話,就應該要多幾日
因為我見啲人搶快期嘅group 講香港區嘅場放出黎嘅日子少
你師傅幫你搶期個價係幾多 450定500
我考九龍區 佢收我300 好驚佢hea鳩我 因為我fd之前排快期都係一個月之內考埋 但我考左差唔多一個月仲未有消息
300算平㗎啦喎,因為我係d fb gp whatsapp入邊報快期個人講$500包香港三日之內會出到快期 (之前原本450之後再加價
你比左300蚊未 ,未嘅就自己搶
比左就問有無得拎番
建議自己每日729am 打電話去搶
同埋e 排d 快期好似都要2個月之後先有得考
利申自己上網報 無收取任何利益 同 無用過群入面嘅服務
比左了點都好唔該曬巴打
問下拎唔拎得番先啦
買架,買二手車
新牌仔想問下行西營盤東邊街1:5個段路如果自動波停車起步點先唔會溜後?
之前考牌係考棍波貨van
手掣 -> D波 -> 和少少油 -> 放手掣
我架車係電子手掣嚟,無得拉係咪都一樣咁做?㩒著個手掣,比d油,再熄手掣?
一樣玩法
真係驚嘅話搵冇咁斜嘅斜路練熟先,再打大佬
哈哈,你依個case 連姐姐都唔見人都叫你俾錢,又真係搞笑d 既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞