召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁 當你 n/p 轉d 波
踩實個break 拉手制
比大啖d 嘅油
就唔會溜
每做一組動作都要擰頭
停車又好 開車果下又好
盡量減少 佢剔你無望鏡
有冇加力檔
小心D波唔夠力滑胎
唔怪得我無比到 個藍屍屍傳 趕客咁趕我走啦
我本身都要踩,但俾考官踩先一步
依樣其實好隨心,不過無論你之前有冇跟過其他師傅考過,但如果你跟既個位師傅第一次就pass 左,咁請師傅飲餐茶係好合理,因為畢竟佢(或者佢架車)令你pass左,不過依家好少會真係慢慢再同師傅飲茶,佢都未必得閒,所以先折現俾利是以表謝意

依個就係師傅利是既由來
乜有啲咁嘅野
利是封幾多
其實我諗學車跟師傅有左幾耐,封利是就有左幾耐

金額真係好隨心,你當係請佢去酒樓飲茶既金額數就OK。我自己個時封左300蚊。不過真係要你自己都覺得抵封先好俾。有D 巴打學車俾個師傅教到一肚氣,個D CASE 就算PASS 左,佢地唔封我都覺得合理。

但如果正正常常,而個師傅都認真教既,就算唔係perfect,都應該要封既,其實同封俾屋苑D 保安既原理係一樣。雖然以後未必會再見,不過好頭好尾咁LOR。

18歲可以扮仲細而唔封,但如果好似我依D 30歲(想扮細都扮唔到)既人都唔封,就會俾人理解成「佢應該唔滿意我所以唔封」(即係封係Default,金額隨心),所以走唔甩(不過都封得開心既,唔係一次過pass 都唔封啦).....依d 就係社會約定俗成既價值觀...
唔怪得我無比到 個藍屍屍趕客咁趕我走啦
你快過個官踩就無乜野 佢快過你就玩撚猿
7堂
咁勁
p牌 想問架07話年日產 tiida hatchback 想問點分4at定cvt板
買架
琴日考完石蔭 一take pass咗

好撚多謝個師傅 成日提我又搞搞地笑咁疾我

遇到個好師傅真係好重要

仲要事後add佢先知佢黃絲

後悔冇請佢飲下野
經學車王搵係咪伏多
張建輝有冇人試過/知咩料
女仔p片出二手kia morning 操車好唔好
天光道棍波一take pass
藍屍師傅來!?咁唔比就啱啦
反面試場入面個保安有留意我 講你差d 肥喎點點點
如果要俾我都你比個保安先
起碼佢態度真係好好 同起碼有留意過我
其實我有個奇怪嘅諗法

利申一下 12月10我考棍van合併
合格乙 肥丙

如果我快期再報合併
係咪唔得?

其實我都係諗下,聽日希望搶到丙部快期
有冇人知運輸署可唔可以提早排期
我排左期3月中考第1次車,但係2月就會去外國讀書,想考左個牌先過去
學車王話唔接
近排自己報筆試合格咗 整埋學牌
但係路試派個地點唔就腳
如果先轉駕駛學院會唔會太遲
會唔會扣返筆試同學牌錢收平啲
之前跟過一個上咗1堂 完全冇教過
跟住再跟余師傅上咗6堂
可以自動波易啲 或者我好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞