召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我都係好遲先行試場 不過都唔太大影響
上網煲多啲路線嘅片 個腦熟悉咗行駛路線先 等自己冇咁緊張

利申 考九龍 注意事項幫你唔到
無乜特別鍾唔鍾意+無打算揸車搵食,坐開taxi 出入,我知揸車一定重皮過我日日taxi &泊車好很7麻9煩
第一句
thx for info,過年前會行出第一步
仲有5日就甩P
呢幾都係唔好揸車穩陣
e 家學同搵師傅就差唔多時間架啦
e 家學 每星期一堂 之後新年果時 有機會唔仲生意
預鬆時間好過少
頂埋5日就去換牌啦 準備定900蚊
我想問考車究竟可唔可以鬆手回肽(隻手掂住),我見有啲人話得有啲人話即肥,我師傅又冇話我
棍仔塞車先好玩
冇咁悶
去駕駛學院報名考同我自己喺出面搵師傅教我,有咩分別同決定前有咩要考慮架?
想考邊條線
同埋錢
考掃捍埔,有3個注意點
1,南華會門口好多死車,極大機會要抽頭踏中缐出
2,保良局位,小路出大路。一定要望哂落斜同上斜有冇車先出,而且一轉出去就黃格仔
3,樂活道斜路。如果好彩就可以一直上。唔好彩紅燈,斜路起步,一齊要吊極力又車震放手制。否則一溜𢓭👋🏻👋🏻
牌坊 街市嗰到,落完大斜路左轉入去
不過本身就禁止學車入去
平時一係偷雞入,一係師傅揸入去帶你睇
我個師傅話考仁宇圍有機會入去係迴旋處仔轉返出黎就當掉左頭
永孝街3條路線都好多臨時燈, dc9正仆街死都要衝臨時燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞