召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無諗過坐車算
咁果4次 衰d 咩 考邊條路線呀
我第一次考合併 考泊位先再窄路調頭
咁考緊窄路調頭 第三手衰左 撞左肩 之後個腦就空左咁考丙部
點知個丙出奇地pass 左 同好少剔tim
泊位果d 要練多dd 同救車方法( 停得太早 就入d 先扭軚 同早d 回軚等等 ) 三手調頭就 開住個窗 伸個頭出我睇(e 個係可以唔會fail 嘅)
每邊2線 你果面有死車嘅 隔離如果都係2線無死車 你可以 爬頭過/慢慢過 之後睇番死車車頭入番線
如果2邊都有死車嘅 你見到 對面無車 你就可以爬
但如果對車有黎緊就最好keep 住打燈 同死車停一定距離 等對面清空左先好行 有事就停 唔好比考官踩先過你
黎緊考第二次 換左師傅先知van仔左面係冇得望盲點
唔知咁多位跟個條撚樣係咪咁教?
0730個快期網就load唔到入去,點玩
學車最多揸40,平時基本都係行20幾,忠義街得一兩個位轉3波,我考試成程都係2波,最尾返試場前條斜路先上一上3波行30,都唔洗話特別快,你車速要適合返路面情況,無人無車梗係要快,但有人有死車就要收慢,我考完第一次真係知點解咁多巴絲話要比考官覺得你有安全意識,呢個真係好重要,過死車時要好慢好慢望清楚就會安全好多,呢個係考官同我講
考牌望埋左邊冇死
係,左鏡可以望晒,但過左面死車/有人行出黎 都要擰頭望實佢,只係無望右邊盲點擰得咁誇張
因為有d 炒快期 賣期果d 用bot 去jam 左個ser 所以你唔會係同時間搶到期
最後好729開始打電話 去搶
我0729開始f5, 禁左兩野話我同一個ip有Multiple connection 要30分鐘先解得返,令我懷疑bot係咪真係過得佢啲checking
駕院究竟非智專定智專好
非智係咪會冇時間book堂
岩岩月中1 take pass左
考前操多啲 叫師傅同你兜2轉細圈先報到
留意一出斜路嘅死車 突少少都要做齊動作
其他都冇咩特別呀
駕駛學院個post下面有人禁樣留言
如果大路冇咩車記得上返40 太慢都會肥
路闊可以過 除非左右有死車 對頭又有車行緊
我寧願非智專,智專啲師傅週末咪又係冇時間上堂。
有冇人有報駕院個金牌路路通
細圈都係睇少少運 我考嗰時行迦密村街兩邊都有死車 但完全無對頭車 成條街得我一個係行緊車 好好彩

如果考下午時段考 盡量避開放學時間前/放學時間/中午考 現場好似一到3點開始多家長校巴死車 可行嘅話就早d報到考
有d老師傅會認得d考官 知邊個手緊邊個鬆 試下問下個師傅 之後對準考官閒置就去報到

其實都要個師傅有職業道德 有d應該真係會教d唔教d等你肥再刷你錢

有d就可能太多學生 連佢自己都唔記得自己有無教到試場路線d重點 盡量問多d或者犯錯時佢先話得返你知重點 我個師傅就係咁嘅情況 佢有好多重點的確好實用好精準 但都要問問下佢先講得到重點出嚟
多謝巴打分享!我考12點正啊,我都會叫師傅睇下有冇得早d報到

我覺得你講得好岩,師傅真係好重要。而我師傅就好hea, 一d好簡單但重要既skill 都無教我(eg 停車前望後鏡,開車前再望鏡同盲點,幾時拉手掣等等,呢d都係我自己上網學)。我揸既時候佢全程玩手機所以我都無問佢等揸成點
姐係如果得我條線有死車,對面無死車而路面夠闊,對面有車黎緊我都可以行出去?定係點都等左對頭車走左先?
個位就係愛文商場果個位。
你架車未過線見有對頭車就不好出啦 你架車轉出去個考官唔知你見唔見到架車 一陣轉多轉小左又太貼近物體 你過線又要看鏡看盲點好多野

但已經出左去就可以慢速過 一面望住架死車 一面望住對頭車
你今日簽左未呀

德國聯署
1. deadline 25/12 (成功)
https://epetitionen.bundestag.de/content/petitionen/_2019/_09/_23/Petition_99604.html

2. deadline 30/12 (成功)
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_10/_01/Petition_99914.nc.html

3. 暫時最後一個 deadline 1/1 仲要34000人
https://lih.kg/1803447
德國減少對中國和其他非民主國家的依賴

拿拿林快快手簽左佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞