召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
呢個唔係渣棍仔嘅理由:

十個渣棍仔的理由如下:
1. 慳油
2. 轉數可調校
3. 波箱平
4. 波箱唔易壞
5. 安全,因為可以用引擎轉數加極力子減速,唔使單靠BRAKE,落斜唔駛死印迫力安全好多
6. 反應快,跑山、爬頭等一拖波啲力就到,唔駛等;燈位起步比起同款/級自動波一定贏
7. 慢車控制更得心應手
8. 多樣嘢控制,更加專心
9. 冇電時可用推車大法,唔駛過江龍請人飲茶
10. 朋友唔會問你借車揸

利申:棍波司機
我師傅都係咁講,冇辦法嗰到泊太多車
同埋如果1月中考依家先學咗17節會唔會太少
應該差唔多掛
我第一次考油塘嗰陣都好似係26節咁上下
特登搵兩節練泊位同掉頭 因為呢兩樣果陣太冇信心
唔可以
屌咁我要練返,我除咗一開頭幾堂學轉彎泊車掉頭之外全部都係鬆手回,師傅又唔話我,依家睇返youtube先發現有啲地方我overlook咗而有機會會肥,唔該巴打
考試時間返正統動作一係劣豬場一係推拉軚
唔好因一時方便而因小失大,唔好俾機會考官去搵位去挑剔你
你每個灣轉一次就剔你一次 唔到3個灣你就肥左 可以剔2次輕微 同之後就嚴重
所以到你考到個牌 你摔完軚放手回又得 點回都無人理你
我自己考果2 次 第一次合併 第二次乙部
2次都做足正常姿態轉軚 都會比人剔軚盤控制不當 所以減少機會比佢剔 有時佢係為剔而剔/交差
其實依家啲自動波可能重慳油
利伸棍私玩家, 之後都係會換棍
唔止dc9,試場一出仲要過工廠區貨車司機果關
轉完彎,我左右手一直放響軚盤3點同9點方向,但無掂著個軚等佢自己回軚,直到回完先揸返軚盤,咁樣係咪得?
如果駕駛學院,應該會報元朗果條
筆直本身都預左萬幾蚊

之前追po見到話駕駛學院啲師傅唔得係咪真架?
咁起碼有人送車
我都0知識 唔識分車
都係師傅邊教邊學

我女仔,棍van
棍好正,專心啲
我部車個貼紙
成日凌晨慢線跟牌行都比人推
中快線冇車都唔爬我頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞