[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
題外話
我真心覺得韓仔仲有公德心過香港人
香港人永遠唔識企定一個地方食煙
係都要做火車頭 邊行邊食 逼人食二手煙
韓仔堅係食煙會企定定 入後巷食 盡量唔影響人

但韓仔食完煙鐘意隨地吐痰
無論幾後生打扮得幾好睇
一吐痰即刻
覺得某啲香港人同韓仔一樣
隨地扔煙頭

栽經
@漂亮虎咚咚

【初動】 AOA mini 6輯 79xx張

歷史初動紀錄
160516 mini 4輯 209xx張
170102 正規 1輯 129xx張
180528 mini 5輯 89xx張 ​​​​

我覺得唔算特別好聽 但起碼係正路男團歌先
新個首同sperm個首騎呢到
P社韓國第一大垃圾公司個名你估流架
sperm有蝗旭閪呢啲垃圾 好歌都變垃圾啦
反而我鍾意Obsession多過Tempo同Love Shot 好掛住15-17年嗰段時間呀
佢啲sidetracks好能高汁
成個製造應該好貴
x-exo
有當BGM咁loop隻碟嘅,都唔係啲聽到會燥底嘅歌 (上年首Tempo真係會) 不嬲造歌都係貴,好使錢嘅嘢
成手好牌都打成咁
都唔知點解間垃圾公司仲可以生存落去
反而上網睇啲音樂人都好欣賞sm嘅編曲
佢都係唱一句 湊吓數啫
最可怕嘅係十仔唱嘅份量同佢差唔多
明明十仔好咁多

主要原因係sm太有自信 啲歌亂咁嚟
想靠人推歌 點知真係推唔到
個人幾鍾意I can't stand the rain 主打不了
就係知自己廢又想搵錢
所以就瘋狂壓榨啲賺到錢嘅人幫佢哋搵錢
成班artist至係呢班契弟嘅米飯班主
@ 韓國me2day

【體育chosun】[BLACKPINK 4日東京巨蛋演唱會門票全部售罄]3日,據多家媒體報導,BLACKPINK將於4日舉行的東京巨蛋演唱會門票已經全部售罄,預計約有5.5萬名粉絲進入現場。組合將以此次東京巨蛋演唱會為開始,明年1月在大阪京瓷巨蛋,2月在福岡雅虎巨蛋等日本3個城市舉行4次巨蛋巡迴演唱會,與當地粉絲們見面。

另外,近日YG表示:「BLACKPINK以2020年初發行新專輯為目標,正在錄製多首新曲。」
@不好閉嘴吧

<今年也是用心工作的一年的JYP藝人們的2019年單獨演唱會現狀>
為今年也努力活動的辛苦樂的2PM(明黃色) Got7(綠色) Day6(藍色) Twice(淡黃色) StrayKids(紫色) ITZY(粉色) 成員們 還有朴振英鼓掌👏👏👏
Cr. Theqoo

去歐美巡就出歌 去日本又出歌 為咗唔好太少歌比人屌先出?會唔會太明顯
覆錯自膠
幾時再冧多幾件
諗起所有人都見過shownu果到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞