[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
好似一直講itzy想俾柳真做C,somi好不滿所以至走喎。JYP一直都咁睇好somi又點會咁易放佢走,點睇都係佢去完pd101見到自己做到第一所以唔肯屈居做人地下面個個所以走人
影哂itzy出道相啦喎個陣係有佢
一日未出道點執都得架啦ON9
唔講以為你係jyp本人 佢諗咩你又知
頂咗佢個位嘅yuna 而家好紅
我根本就笑到撲街
jyp從來都唔會扣人
留得嘅就緊係有用唔係棄卒
全部人都唔會但jyp係一個有智慧嘅老細
佢唔係當somi親生女佢唔會係連祝福都做唔到
你睇佢同sunmi幾friend?
sunmi開ig po話大家唔好因為我po佢就unfol我
你如果覺得jyp無當過somi親生女
我會覺得你唔識嘢
佢咩都比somi學 咩都比somi試
佢比佢玩sixteen 101 出道埋
但係somi真係完全唔知足

所以jyp連祝福somi都做唔到
佢太痛心 佢教idol要humble 要做好女仔
但係
佢親生女竟然咁樣落老豆面
老豆係一個明星有頭有面 咁樣落老豆面
咁無智慧

jyp:
下一個親生女 不要找somi
咁快你已經有新歡
直係典型somi 見一個愛一個
當初話唔想拖住我 其實你只係唔想我阻住你
我做唔到大方祝福你

終有一日你會後悔失去咁好嘅我

Jyp唔要somi唔會令佢失敗
somi無左jyp 係nothing
划水到
呢樣野由itzy準備出道但冇somi份開始已經講緊
痴線個個都吹到同jyp好熟咁
實情全部都係自己ff 鳩估
G chi
@韓國me2day

【Starnews】[韓國音樂label產業協會敦促引入留言實名制,廢除實時榜單和搜索詞]9日,據多家媒體報導,韓國音樂label產業協會副會長最近在青瓦台國民請願主頁上表示:「(留言實名制/廢除實時榜單/廢除實時搜索)造假和違法,請阻止殺人者支配的世界」。

他主張「引入留言實名制」,「廢除實時榜單」,「廢除實時搜索」 作為對此的解決方案,並表示:「至今為止,在眾多歌手和相關人士的努力下建立的K-POP市場因各種造假行為而蒙羞。目前,韓國多家企業正在製作利用黑客軟件和金錢造假的文化。照這樣下去,K-POP將會沒落。應該通過廢除實時音源榜單和徹底的調查來防止非法行為。沒有限制的SNS營銷和非法賬戶,用黑客程序操作系統的行為現在已經無法在音源網站上進行控制。
@韓國me2day

【日刊體育獨家】[姜容錫律師提交金建模涉嫌性侵案訴狀]9日,據日刊體育獨家報導,姜容錫律師於韓國時間9日上午11時與橫豎研究所代表一起代理被金建模強姦的受害者向首爾中央地方檢察廳提交刑事訴狀。

該事件發生在2016年8月,受害者在首爾江南區的娛樂場所工作。當日,作為客人的金建模和受害者首次見面,受害者坐在金建模旁邊喝酒。

受害者主張,當日金建模以受害人合他心意為由,讓與她一起的7名接待員全部離開房間,並讓服務員絕對不讓其他人進入房間。之後強烈要求進行淫亂行為,受害者拒絕該要求,於是金建模抓住她的頭髮進行辱罵,要求強制進行淫亂行為,並持續進行性暴力行為。

姜容錫律師表示:"即使受害者是娛樂酒店的招待部,但金建模在娛樂酒店初次見面的受害者堅持拒絕的情況下,違背受害者意願強行進行性行為,構成了強姦罪。金建模在強姦後沒有向受害者支付任何代價,因此可以看作是認定強姦罪的證據。"

目前,金建模方面對上述主張反駁稱:"絕對不是事實",預告將採取法律措施進行應對。
@韓國me2day

【Starnews獨家】[姜丹尼爾回歸活動中斷,年末舞台也"不透明"]9日,據Starnews獨家報導,姜丹尼爾於4日取消了MBC音樂節目《冠軍秀》的舞台,之後也取消了預定的相關活動日程。他的心理狀態不如想像中那麼好,他將把恢復健康及心理穩定放在第一位。據悉,他之後不僅不會出演電視節目,在年末的電視台歌謠舞台上也將很難看到他的身影。一位相關人士表示:「事實上,他很難登上年末歌謠舞台。」

姜丹尼爾最近也通過所屬社表示,將強硬應對針對自己的惡意回帖,但是依然沒有消失的猜測和傳聞等,已經嚴重阻礙了他作為藝人的步伐。
@鳳凰天使TSKS

12月8日週日綜藝收視率(全國)
SBS《#我家的熊孩子#》1部、2部、3部:13.8%、15.1%、14.8%(-2.4、-2.1、-4.3)
KBS《#兩天一夜#》1部、2部:12.5%、15.7%(-)
KBS《#超人回來了#》1部、2部:11.7%、10.9%(+0.4、-4.9)
SBS《#家師父一體#》:1部、2部:4.9%、6.7%(-2.5、-1.3)
MBC《#蒙面歌王#》:1部、2部:6.4%、8.3%(+0.2、-0.3)
SBS《#Running Man#》:1部、2部:5.0%、7.0%(0.0、-0.1)
MBC《#幫我找房吧#》: 1部、2部:5.4%、8.3%(-0.4、+1.2)
SBS《#動物農場#》1部、2部:8.0%、11.0%(+0.9、-1.6)
tvN《#Player#》 :0.7%(-0.5)
一開始就講以柳真同somi做中心啦
出道前影相都有somi
划水?蝗語
睇左第一集 新一季既成員幾有chemistry
https://youtu.be/D7ZyzYiThY8
好想佢上蒙面歌王
點解無人睇player
https://youtu.be/JcGdmr12EdA
第一次見有明星出機場喊
應該真係好痛
第一次見你講人話
真係講得好啱
係囉 我都想知
唔知時段關唔關事
好好笑
呢兩集仲要抄21
佢想學都冇機會喇48皮已收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞