[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
究竟Wanna One邊個係造假入黎
河成雲?尹智聖?奶共霖?
利申: 係 wannable
想知303入面佳恩個排名
講到明皆假 即係由一開始無真過
連櫻都係假
@漂亮虎咚咚

用大白話整理一下安俊英等人的罪行。
第一季:第一輪選拔時淘汰了兩個原本不該淘汰的練習生,換了另外兩個上來。
第二季1:第一輪淘汰時調換了兩個練習生的排名(一個60名內,一個60名外)
第二季2:最終回直播時調換了兩個練習生的排名。讓排在前11位的C某淘汰,排在後11位的D某出道。
第三季:為了排除自己不想要的練習生,在最終回前選定出道成員和排名。
第四季1:改動了5月的觀眾網絡投票和現場投票,在第一輪選拔時淘汰了一個原本不該淘汰的練習生,換了另一個上來。
第四季2:在第三輪選拔時淘汰了兩個原本不該淘汰的練習生,換了另外兩個上來。
第四季3:為了排除有出道經歷的練習生,在最終回前選定出道成員和排名。

接受4家公司5名管理層共計47次招待,幫助(旗下藝人)出演第三季第四季,並進行有利的剪輯。
第一季食到甜頭開始就越整越假
真係浪費左好多fans既時間同感情
咁人地真係揾到好多Fans
I mean比賽果時真係好多fans花左好多時間同錢去拉票
諗番都覺得自由鳩咗三個月喺度投票
自己
想像唔到韓國出盡力俾錢投個堆韓飯會係咩心情
我都有刷直拍同埋決賽睇到勁緊張 而家諗返決賽既所謂催票名單應該都係亂放 令到個賽果更加合理咁
唔係嘅 可能催票名單入面有一個係內定要入
之後用催票名單嚟合理化俾佢出道嘅原因
我就係咁既意思 之後d人就可以話本身高人氣既eg 佳恩 JR 偉仔 係因為催票位d人谷左上去所以先入唔到
記得個陣第二季都有人講過 會唔會係啲人以為JR穩入就投哂比第二個其實會有真名單咩 有啲人比多啲鏡頭 啲觀眾識咗佢地咪投佢 有啲人細公司咪冇鏡頭然後又冇人識雖然影哂咁多個人好難 但有啲Pd pick真係好明顯
404真係最令人反感 一集入面可以有成十幾二十分鐘都係影同一個人 仲要好多佢強捧既人我都get唔到有咩吸引 你話佢人氣高/靚仔/實力好所以多鏡頭我都受呀
有d無樣又無實力 都可以夾硬加個努力人設 仲要剪到d導師都係咁讚佢咁
想知邊D公司招待
好似牙喊咁 其實我本身幾鍾意佢 但後尾影勁多佢 我就
見到佢個喊樣真係頂唔順

仲有個低配L出左道都勁hea無進步過
佢兩個搞到我之後都追唔落X1
冇記錯星船有個高層之前有接受調查
好似mbk 同 武林 都比人查過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞