[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
剩係計香港都停滯左
依家啲人好似見到一首歌成績ok突出先走去聽
根本唔去主動聽
就我觀察香港人似鐘意Girl Crush
例如CLC 但當然可能有Elkie加成先有人去聽下
@韓國me2day

【tvdaily】[Dcinside「姜丹尼爾,比起要求關閉Gallery更應該包容粉絲」]17日,Dcinside方面就姜丹尼爾方面要求關閉相關Gallery發表了官方立場,以下為全文。

大家好,這裡是Dcinside。

令人慨嘆的事情,在有言論自由的國家提出了違背憲法的請求。要求關閉Gallery是沒有法律依據的主張,Dcinside在出現有問題的帖子時,通過用戶舉報-管理者的監控,採取著24小時刪除及阻斷措施。

Dcinside在3萬多個Gallery中存在具有多種傾向和意見的用戶。藝人Gallery也有粉絲和反對者在活動。阻止特定Gallery並不意味著反對者的消失,此次要求反而會導致反對者的大量產生。

這等於是說光華門有很多示威,就要求拆除光華門,Dcinside在過去的20多年裡,一次也沒有關閉過Gallery。

就我們而言,比起要求關閉Gallery,我們認為似乎更需要懂得包容粉絲的雅量。

謝謝。
@不好閉嘴吧

【Produce】
檢查相關人士表示 「今後也不會有檢方方面發表造假成員的事情發生. 發佈了造假成員的話會有人受益有人蒙損 但這是檢方沒辦法公開的事情.」
「檢方基本上是為了查明犯罪事實並使其收到相應處罰而蒐集證據並進行調查 並不是為了粉絲們希望的調查而進行的調查.」 ​​​​
如果走返曬慢歌,無歌睇。比我都聽返廣東野更可況呢幾年廣東歌又真係唔係咁差
big hit 全部唔去mbc
係 其實廣東歌唔差
都係個句啦 啲人唔留意廣東歌先話廣東歌沒落姐
@哎一股清流

【naver】2020韓國第一品牌(包括演員+愛豆)大賞獲獎者
Oh My Girl(女團)
防彈少年團(男團)
Chen(男聲主唱)
ITZY(新人女團)
AB6IX(新人男團)
IU(女演員)
姜河那(男演員)
世正(女愛豆演員)
路雲(男愛豆演員)
華莎(女solo歌手‧女愛豆藝能人)
河成雲 (男solo歌手‧男愛豆藝能人)
金旻奎(新人)
AKMU(歌手兼作詞作曲家)
KARD(混聲愛豆)
N.Flying(愛豆樂隊)
Henry(演藝人)
金慧允(新興女演員)
張東潤(新興男演員)
Queendom(綜藝)
Celeb Five(個性派音樂家)
孫娜恩(女CF模特)
允兒(女電影演員)
崔宇植(男電影演員)
李相花-江南(最佳情侶)
曹政奭(男CF模特)
@哎一股清流

【naver】2020韓國第一品牌(包括演員+愛豆)大賞獲獎者
Oh My Girl(女團)
防彈少年團(男團)
Chen(男聲主唱)
ITZY(新人女團)
AB6IX(新人男團)
IU(女演員)
姜河那(男演員)
世正(女愛豆演員)
路雲(男愛豆演員)
華莎(女solo歌手‧女愛豆藝能人)
河成雲 (男solo歌手‧男愛豆藝能人)
金旻奎(新人)
AKMU(歌手兼作詞作曲家)
KARD(混聲愛豆)
N.Flying(愛豆樂隊)
Henry(演藝人)
金慧允(新興女演員)
張東潤(新興男演員)
Queendom(綜藝)
Celeb Five(個性派音樂家)
孫娜恩(女CF模特)
允兒(女電影演員)
崔宇植(男電影演員)
李相花-江南(最佳情侶)
曹政奭(男CF模特)

兩年了好掛住jonghyun
Loop緊佢啲歌 仲未好接受到現實
唔開心就會聽end of the day
仲有한숨
兩年都仲未有勇氣主動走去聽翻佢嘅歌 淨係諗起都 唉唔講了好眼淺
利申係佢帶我入韓坑 咁就鍾意咗8年
前排聽圭賢翻唱 聽聽下發現自己都係頂唔順
啲歌詞真係好心up
而家好似係講緊呢排無乜野聽only
去美國跨年
可以預錄
上年咁都可以唔比佢地壓軸
今年連錄影都廢閪事
同埋壓軸又無理由錄影
仲有腎仔 方皓玟
Juno Kay Janice (雖然佢地唔係黃色)
黎明同張國榮直係當年神話黎
仲拆開咗個舞台分上下咁做
之後D家族舞台仲變成捧NCT嘅
其實sm唔硬捧nct,大家都唔會咁憎佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞