[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
Somi有冇後悔唔入itzy
其實好反智
用音源黎計分就係因為佢基數大,唔係fans都會聽,fans好難刷榜
Gaon榜又計埋下載量入去
路人俾晒月費任聽點會下載?
結果下載量只係平價版嘅專輯銷量
計今個星期銷量AOA係第一 ,即係有1000分
THE SHOW俾AOA第一項個分係1220. 即係音源得220分
姜生要玩DL 爆到AOA 廿倍既分數 (4000 VS 220)
有咁大DL量一早入左melon top10
同埋有人講左gaon個digital分已經計埋DL同BGM
@韓流

接收到疑似音源批量購買(機器人)的舉報照片,是否會為調查帶來影響
5日,一位匿名舉報者向體育世界發來了一張照片。該照片中通過大型顯示器打開數十個同一音源網站,好像進行了歌曲播放。
舉報者主張:「可能是朴經最近提到的歌手中的一個。」
接著,他還說明了舉報的理由,「現在已經成為了社會問題,希望能對朴經這個歌手有所幫助。」
另外,他還表示:「原件是視頻,但出現了使用電腦的人的臉。之後將委託專業識別機關,向調查機關、文化體育觀光部、歌謠界相關協會等追加舉報。」
(cr 體育世界)
Gaon係咪有心玩鳩the show 琴晚解釋完 今日update周榜
From wiki
統計日期差一日
THE SHOW係計 11/23-11/29 GAON週榜係計11/24-11/30

咁都仲有得吹?
相差一日可以差4000萬?
人地melon top10 成周加埋都係呢個數 姜生一日就做到
即係23號一日有四千萬分出左來 但又唔會出現係23號嘅周榜上面
冇iu
每年10~11月左右截數,iu最新專輯要撥落下年計。
H榜無計到佢4日銷量
THE SHOW播完 H榜尋日先出道歉公告
搞清楚先學人出嚟亂噏啦
愈來愈恐怖 the show一次過搞晒兩隊
想隨心頒獎就學下show champion咁唔好出分啦
唔係邊個最後一個出場表演就邊個拎咩
以前唔係㗎 好多大團都照上
the show d分不嬲都假
閱讀理解U?
The show*當日*計左AOA做銷量第一 即係比左1000分AOA
咁淨低個220分咪係音源分 220對4000分 Kang daniel只係下載排名高AOA 4位
即係下載量起碼要大十幾倍先可以音源總分反cup 但係音源總分反而仲低20位
憑什麼
我想講 我係wannable
我連講丹cb出歌4日都唔知
但係aoa出幾個鐘我就知

尊重自己啦好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞