[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
好能型
第一年出道?
https://www.youtube.com/watch?v=yuwbVechUqQ
somi做到呢條片一半再講拎獎既資格
仲要支那護旗手 見一次就想打撚柒條支那護旗臭雞
又黎D馬後炮
呢個係尾二個集嘅排名
屌中伏
本身無追開所以唔係咁熟sorry
性囝棒親都收皮
哇 咁我係咪要快啲捧大陸lay
咁曹柔里所屬嘅stone music呢
Stone Music Entertainment,是一間韓國娛樂公司,隸屬於CJ E&M,總部設在首爾,該公司曾名為Mnet Media和CJ E&M Music。

同一間公司使乜收買
開句聲搞掂啦
係咪pd系列攞過1位嘅人都會急速自我膨脹然後失敗
1位帶比人嘅榮譽掌聲人氣實在太多
可以一夜之間變紅

somi自己本身係人地親生女
其實只要somi出道
佢就會係好似yg Jennie sm 小公主咁
做jyp小公主
而如果佢繼續留在jyp一定唱到lia咁都好多人鍾意
佢選擇好勇敢地起舊公司飛腳
但係應該係太驕傲唔想同人地分享榮譽
驚自己唔係永遠人氣嘅一位/太自私
佢真係太自我膨脹/唔識感恩

姜丹 佢可能曾經係好有實力魅力 而一夜紅得起
但係偶像拍拖會唔會睇得起自己太誇張
你要做最紅嘅人 就要有所犧牲
你要識挨10年單身 挨窮
挨打江山 挨太多佢失去而需要時間重新獲得嘅嘢
佢其實咪都係出道1 2年 好多野都係要時間去慢慢驗證
之後自己抑鬱 脱飯 所有野都係咎由自取
我唔係blame the victim 但係
佢愛自己多過粉絲 又想做凡人做嘅嘢
又想做韓國第一
唔識取捨 或者太後生囉

張元英真係要學吓佢地唔好咁
14歲 名氣可以帶比佢嘅嘢實在太危險
見到佢會西人面
好似同宮有嘢咁 其實真係好恐怖
之前somi世正 爭到pk嘅時候
佢地上綜藝節目打曬交
somi枕頭真係往死裡打咁
佢醒目/身邊有人同佢講嘅話就要學做人
idol係鬥紅得長唔係鬥放煙花燒完就無
404個跆拳道仔就其實係一個唔會輸嘅人
出道一個月就收皮
佢可以知道演藝圈係幾殘忍幾恐怖
始終佢真係半年練習生咁
唔係食得起呢行飯就唔可以勉強自己
不過老老實實 玩得長期運動有個先天優勢係
自己會有好強大嘅意志
我真係好希望佢知道要做個好似跆拳道咁腳踏實地
一部一部踩上去嘅人
姜丹 佢可能曾經係好有實力魅力
樓上你搞gag啊?
佢邊忽有實力同魅力
屌啦
我夠話彩演好正
好多人都會話佢好樣衰
主觀上我 鍾意邊個 唔需要比你judge
粉絲飯idol係個人嘅事
但係idol 比粉絲飯 之後做咩行為就就係大家嘅事

我wannable緊係會鍾意過佢
唔代表 我會覺得佢承認戀愛好大膽
開公司做老闆ok
但係
佢眼高手低
咁呢度係討論區
討論吓佢幾有實力得唔得啊?
佢跳舞勁
佢唱歌唔算top
跳舞一定係pd202入面top5
rap得 我唔識rap 行內人至要你低音炮+無失誤+有台風+型好容易會覺得你好勁

呢條片係佢成名嘅原因
你點睇佢唔重要
但係佢的確曾經俘虜一班𡃁妹
https://youtu.be/8ZsQMA5RBHQ
somi擺明jyp唔要㗎啦 商家佬都好信
有乜咁把閉一句唔撈就即刻放走
傻嘅都知留到緊係留 人哋唔要有得揀咩 真係搞笑次次拎出嚟binc
明知佢咁好搵都唔要
的確 我點睇佢唔重要
反正我依家淨係睇到佢收得皮

同埋 如果佢真係咁有實力
又洗乜靠幾隻貓拉票
正直啲啦
最好笑都係鬧佢做咩唔留響度等itzy出道而家幾紅乜乜乜,如果有得響itzy我相信somi根本唔會走,JYP放得根本就冇預佢有得響itzy 出道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞