[KPOP] 2019 K-pop 討論區(27)

1001 回覆
8 Like 30 Dislike
諗起少女時代潮文
佢俾腎站姐kick 低。。。
送完機我一路搭巴士一路睇番做咩事
岩岩番到屋企忍唔住喊左 真係好心痛
點解 點解你地要追埋入去 明知危險都要死湧欄湧 志效做錯左d咩要令佢發生一次又一次既傷害 琴日我已經好擔心 病左都重要上台

你地就唔可以俾佢休息既機會? 有無諗過志效既感受 呢2日志效係台上都顯得好唔舒服啦已經 重要追埋入去想點呀

我唔知你地究竟當佢地係一個明星而去追星定係一個互相支持既朋友twice點解成日都要保護我地once 而我地部分once就唔識去保護番佢地 係要做d twice討厭或者唔開心既事 唔識得企係佢地既立場 心態去諗一諗咩 剩係識沖沖沖 影影影 大佬呀人地連開2日concert唔攰架咩 俾d時間佢地休息啦好無

多賢最憎機場就係咁解 個個好似見金咁 台灣都唔係第1次發生架啦 想博咩姐 博可以用手掂到佢地? 唔該你諗清楚自己係咪真係可以自稱為once志效呀真係唔好有事 唔係既話我會內疚一世點解當時保護唔到你

唔係你身邊 我宜家個腦已經一片空白 都唔知自己打左咩字出黎 宜家得一個願望 就係志效千萬千萬唔好有事呀 心都碎埋
因為腎站姐都係俾人kick低
idol school先係最仆街果個
成個節目都係造假
咁當自己係somi肚入面條蟲話jyp唔俾佢入itzy嘅咪一樣
正如嗰堆少時預備組
防彈同big hit反面?
咩事咩事

殘體慎入
有人傳垃圾方時赫賭錢 用公款還債
@漂亮虎咚咚

【JTBC】據悉,躋身世界級明星行列的防彈少年團方面正在考慮對所屬公司Big Hit Entertainment採取法律措施。JTBC記者確認的結果是,防彈少年團因與所屬公司的收益分配問題,在大型律師事務所諮詢了法律諮詢。
防彈少年團相關人士表示,去年續約前夕,雙方因為收益清算問題產生了矛盾。據悉,雙方無法縮小關於清算問題的立場差距,進行了法律方面的研究。
Big Hit Entertainment 方面對媒體表示:除了事實無據外無可奉告。
攞左100億去賭 比其他股東知道左 所以準備告鳩件肥佬
@鳳凰天使TSKS

#TS反駁Sleepy# 經紀公司TS娛樂對Rapper Sleepy等所屬藝人使用的宿舍斷水、斷電相關事宜表明了立場,反駁了對方的主張。

9日TS娛樂通過官方立場公開了韓國電力公司公文及相關事實確認書,表示「關於本公司所屬藝人使用的宿舍斷電或者斷水的內容,顯然是謊言、是荒謬的主張。」。

TS娛樂針對因『斷水、斷電』而成為話題的Sleepy住過的地方強調「該住所是Sleepy想跟家人一起居住請求公司幫忙,因此公司除了合約內容之外,資助了保證金以及房租讓Sleepy和家人一起居住,該住所從來沒有發生過斷電或者斷水的情況。」。

TS娛樂接著說道「但是因為報導了Sleepy單方面的主張的媒體,看到報導的人將Sleepy的虛假主張信以為真。只要一通電話就能確認到的事情,媒體卻沒有進行確認就進行了報導,對此本公司感到非常不快以及遺憾。」

無聊,做假新聞驚比大黑告?

Player既最好笑係扮smtm果兩集
真係笑到仆街
連bts都出埋事的話,2019真係kpop滅亡之年
今日心情好好
想做個人
後生肯謙虛
肯做性格好
肯學肯做肯挨點會無機會
識唔識唔好趕客更重要
笑死已經搞成咁仲要懶有性格自掘墳墓
佢真係咁有信心fans見唔到佢都仲會keep住愛佢
佢以前少肥
又細眼
無自信唔出奇
人氣升左咪出事
又自滿又自卑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞