《星之所在》史詩奇幻呈獻

797 回覆
38 Like 10 Dislike

請慢用 話說第一章就黎完,唔知開唔開新章節好 以呢個節奏寫落去既話,開左第二章驚寫唔完 成個故應該只係去左5%

咁快5%
依家先開學週

最多5%姐,其實仲有勁多未寫

咁大規模

所以先諗住寫短篇

咁嘅速度會唔會可以連載幾年
已經諗緊出書都要分幾冊,好似哈利波特咁
無論如何點都支持你開新章節架喇,唔開成個故就好似爛左尾咁

咁既進度真係會連載幾年 分分鐘進度慢到冇人有耐性睇 唯有等份工冇咁忙果陣一定要加速下,不過應該冇咩可能 一係就日日都爆肝寫先有得加速

我諗如果開新章節應該會寫到打完第一關大佬就告一段落(一兩章內),睇下讀者反應先再算 到時應該去左15%左右

連載幾年咪成百萬字

請慢用 話說第一章就黎完,唔知開唔開新章節好 以呢個節奏寫落去既話,開左第二章驚寫唔完 成個故應該只係去左5%

咁快5%
依家先開學週

咁大規模

所以先諗住寫短篇

咁既進度真係會連載幾年 分分鐘進度慢到冇人有耐性睇 唯有等份工冇咁忙果陣一定要加速下,不過應該冇咩可能 一係就日日都爆肝寫先有得加速

我諗如果開新章節應該會寫到打完第一關大佬就告一段落(一兩章內),睇下讀者反應先再算 到時應該去左15%左右

連載幾年咪成百萬字

唔係日更嘛 不過依家成個序章粗略估計只係寫左起碼十萬字

日更既話應該三個月(日日有靈感)內寫完(第二、三章),2500字*90日=22萬字,差唔多啦

咁大規模

所以先諗住寫短篇

連載幾年咪成百萬字

日更既話應該三個月(日日有靈感)內寫完(第二、三章),2500字*90日=22萬字,差唔多啦

十萬字序章

咁大規模

所以先諗住寫短篇

連載幾年咪成百萬字

十萬字序章

10萬唔算多啦 筆速同文筆仍然有磨練

咁大規模

所以先諗住寫短篇

連載幾年咪成百萬字

十萬字序章

10萬唔算多啦 筆速同文筆仍然有待磨練

好似係新讀者

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀
我希望可以同讀者多啲互動架

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀

其實我覺得我自己好似主角
雖然無佢咁勁

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀

雖然無佢咁勁

邊方面? 性格?思考?價值觀?
p.s. 勁呢樣野...劇情需要姐

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀

雖然無佢咁勁

我係啲自己有事都唔會咁輕易搵人幫手嘅人, 表面冷漠但內心熱情嘅Hihi, 好想有朋友但又唔容易親近到人

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀

雖然無佢咁勁

我係啲自己有事都唔會咁輕易搵人幫手嘅人, 表面冷漠但內心熱情嘅Hihi, 好想有朋友但又唔容易親近到人

咁真係同主角幾似喎 見到唔好既野就會慢慢自動自覺疏離,快到連影都見唔到
總之嘗試接納多啲唔同既野,同時做返真實既自己,慢慢就會變好了
仲未草擬好第二章既中心思想

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀

雖然無佢咁勁

咁真係同主角幾似喎 見到唔好既野就會慢慢自動自覺疏離,快到連影都見唔到
總之嘗試接納多啲唔同既野,同時做返真實既自己,慢慢就會變好了

題外話: 有時我諗嘢會好跳脫, “正常人”會跟唔到, 而為我係低能, 但係我係好清楚自己諗緊咩同想做咩, 所以如果一有人跟到, 我會當佢係好朋友

好似係新讀者

其實係懶得濟唔留名
你一出就追到依家

感謝你呀

雖然無佢咁勁

題外話: 有時我諗嘢會好跳脫, “正常人”會跟唔到, 而為我係低能, 但係我係好清楚自己諗緊咩同想做咩, 所以如果一有人跟到, 我會當佢係好朋友

*以, 又錯字

一齊討論下?

一齊討論下?

一齊討論下?

依家最大問題係故事比出黎既謎題唔多,而且之後出劇情既又唔方便劇透,都幾難討論到幾多野

或者我可以咁問,其實我係搞唔清出場順序 或者則重係邊方面好

1. 校園生活(學園都市),會則重講校園內外。
2. 野外冒險(RPG奇幻),講下冒險世界大概係點。
3. 謎之入侵(故事主線)
4. 主角過去

以上都會係第二章出,只係出晒會好累聚 定係唔介意我咁拖劇情 好似講黎講去都去唔到主線
我比較想睇主角過去
係幾好睇
不過出得太慢
咁少人氣真係可惜
我比較想睇主角過去

Same
我比較想睇主角過去

Same

我覺得應該慢慢講,間唔中加入去
係幾好睇
不過出得太慢
咁少人氣真係可惜

評故人,又見到你喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞