『薪火post』BNO續期資訊(68) 佛系續期

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
收到DHL SMS就快
So far 多唔多人張相頭頂被cut?

利申無被cut
想問之前批shipment on hold hold咗幾耐?
睇dhl hold起咗
係咪除咗等無嘢做到?
Push
Included Child 繼續等
在google doc 中指出...
"如果你提交的文件不是英文或威爾斯語,你必須提供該文件的正本及正式翻譯。這份翻譯必須由專業認可機構的翻譯員簽署及蓋章以證明真確性。"

由於父母在大陸結婚, 證書是全用中文. 要將證書翻譯.

想請問有冇手足使用過專業翻譯服務. 要多少錢呢? 可否介紹下..
寫信解釋就得
無錯 自己translates 做英文就得
冇上bno post 1個月遮,乜hmpo進化到連相都可以搞到cut走人地頭殼頂啊?
hello,請問可以提供佢比你果個Yates嘅地址比我嘛?
拜託可以telegram 我嘛?

https://t.me/sam_y

我有d野想知,包括佢係點樣叫你轉paper,有冇原因,比左咩form 你叫你填邊part,要唔要補咩文件咁

我係比hmpo唔見左正本香港護照同出世紙,寄左人地本美國護照同driving license比我,然後renew失敗話我係bdtc個位

謝謝你

hmpo d野越黎越...唔知點講
前前後後有兩種identify confirm既form
因為一直都係email通知我寄咩寄咩
去到對上一次 email畀左個新application number 我 話係paper form now
死人
香港政府,
無權就唔好剪我本BNO啦。
搞到又要寫信過英國。
當年應該有啲人無知,交埋本bno去申請特衰,亦於相同理由下,由入境代為剪角註消!好似亦有人講過交俾入境後話俾佢哋消毁埋唔攞返!所以有人寄特衰去,返嚟被剪應該係報復嚟

你照直寫返原因就可以,同埋佢哋回覆係電郵定要寄信返去?

乜真係有人正到比hmpo cancel 特衰咁高興?
佢係email 張新form 同地址你?有冇指明填邊part同補咩資料?

上幾個月已經有人叫苦
佢本護照要英國renew有當地地址對應,否則一般香港人無英國地址記錄,係做唔到online!其實英國當地人做online好方便,即刻就搞得惦。
嘩sam哥

早一排有幾位報告過,不過有關巴絲多數唔介意!
Post code入咗認唔到?只可以轉paper了,有case掃描返嚟,印出嚟連文件一齊寄返hmpo都受。風險自決了。
想問副署而家係咪唔洗簽埋證件相?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞