『薪火post』BNO續期資訊(68) 佛系續期

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
今日有個識左半年同事比左我幫手副簽
想問有冇人試過比人問點證明識左兩年?
噢, 我仲未收到個DHL SMS 呀
你係24號approved定printed and sent?兩個status黎

咁樣係唔係姐個副簽唔得?
有交~交左個馬來西亞(我記得係係有英聯果格)朋友已經等左好耐岩岩收到訊息估唔到係唔得
咁快? 真係無路捉喎
我等左半個月喇
webchat
我25號 approved and sent 既剛剛都收到 SMS 啦
果然係同lot,我兩份件dhl sms都收到
不過你個收件人係咪你個名既簡寫黎?

但我暫時係收到一個 SMS
應該好快就收到架啦,我諗24/25printed and sent都係同一班機返黎係擔心收件人姓名簡寫會returned to shipper啫
恭喜你地

不過我仲未收到,啱啱webchat 咗都係叫我等
我應該都係會遲啲先有
轉咗paper form要填寄嚟份表,加兩張相。馬拉朋友彈咗!
你唔係印錯咁簡單,而係你國籍究竟hmpo同你登記返bc未!以往印錯有人問過,回覆話同申請一樣時間,大部分一個月內收返正確護照。你呢單複雜啲,應該同佢哋周旋.....保持聯絡,以確定國籍已更新,先至有本bc 俾你。
我收到dhl sms話大概31/10會到
但佢話signature required, 但我返工返學唔係屋企,屋企都未必有人,咁點算?
係咪一定要簽名?我見上面有人話智能櫃,要點搞?
SMS 入面有條link
喺 more option 後面
你入去就會有得揀轉智能櫃
Thank u,搞掂咗了
屌, 今日HMPO SD EMAIL要我搵個新既countersignatory
因為佢地SD 咗兩次信比我個countersignatory 都未收到同回覆
又要重新等過
有個傻仔問題想問...
唔知有無心急填錯名

如果果條友叫PETER 姓CHAN, 佢係confirm identity form果度係咪會show 圖中呢個 (先名後姓)

係.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞