『薪火post』BNO續期資訊(68) 佛系續期

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
九月十幾號收返本岩國藉既護照
然後一直冇claim郵費
一個星期前hmpo email我叫我sd速遞收據
我太懶岩岩先sd去
今日收齊兩個sms,坐等收BNO
我就係其中一個喇
唉,sam哥你講吓仲可以點做,近期有兩三個巴絲有類似情況。唔知係唔係當年同一批簽發,相關記錄有損壞搵唔到正確資料!

護照正本盡力去搵,另外搵吓有無副本,以前世界,重要文件好好保存外,亦好興影印一份另外保存,同父母有計傾嘅,可以盡力搵下。
有無睇到件件送左去邊?
我9月7號report lost
等左個幾禮拜都未收到Email 俾lost reference number我
我9月17號打電話上去問到個reference number
跟住就申請renew
點知今日先收到Email 俾lost reference number我
希望快d application approved 啦
我個份都係尋日朝離開德國今日已經到左自提櫃
一陣食lunch落去收件

請問已經收到嘅朋友,你哋email都係話most likely delivered by DX Delivery? 我人在香港喎
DX會畀件DHL
DX會畀件DHL
DX會畀件DHL
唔該哂,我29號documents received,30號printed and sent,收到BNO後會再上嚟報告
係可以唔駛等
我唔知有無理解錯接線生D英文
佢都有提過我唔駛等EMAIL
不過我都有打電話問到有Reference number
當我以為個EMAIL已經石沉大海
只係無諗過個EMAIL要接近2個月先收到
24號approved
岩岩先後收到2份件
本身見係T Chan都驚打回頭
點知個DHL hea到 passport個件都唔洗我簽收
之後開返個簽收證明係佢幫我是但畫左兩筆
有冇人剩係收到一份件係new bno 但出世紙就冇寄番黎?
調返轉 24號print and send 我今日剩係收到交比佢既文件 new bno未有sms
唔好意思 我睇漏左 係兩個sms都收到⋯
等多日,我都係星期二收到第一個 SMS,之後星期三收到第二個
唔緊要,大家都係英式辦事效率咁解啫。
求救!
18歲前改過名 ,有出世紙寫明既改名紀錄。
申請時已經寄左去英國!
今日收到Email叫我提供 change of name deed .
點解你地咁好彩
好心啲鬼佬做野可唔可以唔好咁hea,收件人個名都可以唔寫足
returned to shipper苦主集合區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞