『薪火post』BNO續期資訊(68) 佛系續期

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
我寄三份
其中兩份地址一樣
我三份各搵細公民袋包好
上面寫pex
之後搵一個大既包晒三份再寫hm office 地址 + pex
感謝
可以問埋係咪included child
我都問緊
你本就無咗,但父母兩本竟然仲有喺度咁奇怪?
thanks!!
你97年幾歲?
唔使啦,可以課金了!你可以連埋sar個結果/相關參考編號俾佢哋,等佢哋快啲搵資料。
仆街, 我無連埋SAR 封email 寄, 怪唔知等左成個月都未有
我都係
早知放埋落去
其實之前都有啲人話自己中晒,當地又係搵唔到自己資料,話佢只有bdtc!懷疑當年申請錯bdtc都唔定,而佢哋又係無講自己點中大法,又係得個記憶!老實講呢類case,SAR唯一可做,但唔樂觀。

其實佢哋拒絕後,應該仲可以提出反對/申訴,不過能成功機會仍低。

另外個人建議去入境查一查自己人士登記記錄,即申請登記事項證明書,睇返自己有無改過名,有冇其他資料更改過,再睇返出世紙資料有無唔同。因為如果hmpo資料其中唔對,有機會當搵唔到資料。所有方法做盡都唔得就無辦法了!
謝你
謝你
唉唔理啦 愈理愈玩鳩你咁
我追過po有啲巴打問過果邊 佢哋覆話係security check唔係physically returned to hmpo 過幾日就會有新tracking no.
明白,唔該哂
5歲但老豆好肯定咁話我有
呢個字都有唔同意思

有幫你獨立申請過一本?
有幫你去人民入境事務處做返個手續?

尤其已經過咗20年記憶仲係唔係正確好成問題
所以要用一個客觀嘅方法(SAR)去查曬相關嘅人物嘅所有有可能曾經發生過嘅pattern
唔該哂你,我啱啱send左email去問thx
都係遲早既問題 反正都approved
希望巴打你果本都快D到香港
係呀 唔驚佢唔寄bno
係驚啲文件啫 比佢咁搞法
同埋下月尾想用bno去旅行
咁巴打你係剔" I am a Chinese national"?
照填就得,我都有呢份野要填,填完就approve
有同接線員講我有交齊出世紙加身份證副本㗎
佢有hold線幫我問上司 但問完都係要email交呢張form
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞