『薪火post』BNO續期資訊(68) 佛系續期

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
如果媽咪係棄嬰俾人收養冇出世紙點算?佢要我交父母出世紙。
Lost case最低消費係咪要等1-2個月
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'

請問以上我只係中1同埋3我可唔可以用身分證大法拎番BNO
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份

中晒先可以
其實What nationality is written on your passport? 個到係唔係個個都簡 British National Oversea 定係簡Other
之前係問Do you have any passports from other countries?
明白 唔該哂
留名~~準備續
出BNO一定要出身份證 而同時11歲前係唔需要拎身份證
所以97年7月1日未滿11歲而首次簽發日期係06-97或以前有BNO既機會大好多
如果首簽係06-97之後而有BNO既機會十分細
當然你可以SAR問咗先既 但唔好抱太大期望
你續咩PASSPORT
有特衰就yes
你嗰本英國護照點寫?寫明bno咪揀bno囉,如果寫bdtc就搵咗本bno出嚟先,無就睇有無中晒身份證大法!
BNO 不過我報LOST AND STOLEN
住址證明係咪唔可以自己印銀行e statements 出黎俾佢?
我俾左一張信用卡一張戶口佢都唔得
佢叫得我補係咪姐係交埋就批架啦?
英文地址+名
BNO報LOST AND STOLEN
BNO係咩國籍
應該HONG KONG
我另一本PASSPORT得特衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞