『薪火post』BNO續期資訊(68) 佛系續期

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
簽收
同平時收速遞一樣
改自提櫃自己有時間去攞左好啦 又唔洗特登起屋企等佢 到時有sms比條link你去改
想問問關於要電話傾,會傾d咩?本身女朋友唔見左本BNO,咁佢填好野就收到email話要call

我自己就簡單成功續左。
打個電話俾善解人意嘅服務主任,乜都幫你搞惦晒,預約時間送上屋企又得,改櫃又得,所有服務已經俾咗錢,我就認為直接交上自己手係最最實在嘅!當然依家好多人覺得,自己鍾意幾時面對個櫃,係一種自由。總之自己喜歡啦!
睇#3
同埋有時間嘅,睇doc一次!
揀咗form應該揀唔返online
SAR唔代表要報失,你搵得返咪照正常申請囉!有舊證先至係最快!

唔想寄正本咪寄副本囉,因為佢哋好鍾意收人張皇冠頭,記得底面彩影,最緊要清晰,縮到A4都可以,當然佢仲可以叫你補正本嘅,但補件收正本文件又再少啲case,風險自決啦。
收人張皇冠頭即係點?
唔俾返你?
『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告
https://lihkg.com/thread/1695698/page/1
通常話無收過或乜都已寄返俾你!唔知點解要收,我哋估計係因為手上所有正本,其實都係核證副本,而hmpo有收人副本嘅情況,但唔係全部,暫時未捉到路!

想問佢話係DX delivery 咁姐係唔係用DHL?
我係4號printed and sent , 大約幾耐會收到 tracking number?
Thanks
DX 會寄去 DHL
通常過兩三日就有 慢起上黎有機會下星期先收到
好呀,咁我再等下先thx
一陣食飯去郵局speed post寄過去
用郵局空郵掛號
7日工作天成功派遞
但HMPO status未update收到
人手update架
俾兩三日人啦
www.traveldoc.aero

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞