『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
係 我個lost case係8月中apply
到佢receive 再approve 用左兩個幾星期

依家咁多人apply會愈黎愈耐
我有同事都係等左一個月先approve
Os01 邊項係副簽
如果最後online唔得, 副簽同你d support document 都可以分開係英國同香港寄
唔需要寄返香港先, 再全部野香港寄去
有PEX link住就冇問題
千祈唔好寫錯no就得
當然夾定大家幾時寄更好
飛機就係得咁多班
機肚就係得咁大
貨多得滯咪遲啲先上到機
就係咁解

用ems都係畀錢合法打尖咁解
頭先幫阿妹寄晒文件去HMPO,佢lost case加改埋名,睇下順唔順利先同要幾耐先approve

我都收到了
由寄個日,到收到,用左14 日
寄出用空郵掛號,$58
我份application由佢收到, 到佢寄出只係用左唔夠32個鐘係咪正常定係太快
以為成個申請用14日咁快
都好快
如果網上交申請個日,再同一日寄
可能都係14日
講咗好多次,我哋教人續唔會話你知有乜嘢其實好多人都無交都無問題或者對佢哋黎講無乜用唔使交,我夠知BNO睇父母出世紙多撚餘添,咁佢哋鍾意睇咁我又點吹得佢脹?

佢畀你張checklist上面寫你要交咩你就盡交,交唔出就寫信解釋,如果你有啲文件係手但係有顧累而唔交住想博下嘅,無問題,但係我會同你講埋,你要衡量下風險,佢哋有機會叫你後補,一日未交你個申請都會on hold,除非你唔趕住用護照,否則你應該及早準備好。
用佢SEND 比你個EMAIL回覆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞