『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
唔洗啦
原來咁好彩我老豆嗰份 application send咗封信比副簽有無人知如果唔用 business headed paper 得唔得?
Lost case 17 號收到文件 23 號approve 左
點解我9月3號lost case 有reference numbers 仲未approved
我9月2日LOST CASE,琴日(10月23日)終於APPROVED
比D耐性!
希望今日到我!
BNO British Nationals (Overseas) 是 Commonwealth Citizen.
暫時已知的唯一權力
若你是專業人士或具status人士,
可幫任何相識超過2年以上的UK passports申請者countersign.
https://www.australiavisa.com.hk/index.php?/Apply

以上條link 是香港一間細旅行社,幫bno holders 搞ETA, 約一百零蚊港紙。
報失完 差唔多成2個星期
仲未收到確認報失個email
已經打左去hmpo office傾
係咪未收到email唔可以落下一步續bno?

追post見到巴打隔幾日就收到email確認 點解我搞咁耐
我10月4申請 原來都有人搞咁耐先approve,thanks bro
佢咪最熱門嘅$120囉
又要上黎放負

5/9入q lost csse仲未approve

網簽唔洗入國籍wo
落地簽你填uk 應該都當你港澳居民bno咁整
未有ref no 都可以照申請bno
每個人都唔同, 無得比較時間
thanks 原來係咁
9/9 lost case 有ref no.
祝各位lost case都快啲approve
成功續領
要多謝呢個post既咁多位巴絲打

希望其他lost case巴絲打都盡快approved
你肯定有舊BNO就比錢續期
唔肯定 老母話有,但整唔見左
再唔肯定就SAR
btw上個月report lost都等咗差唔多廿日先有ref no
冇搞過sar
我一陣照申請續bno la
我有朋友lost case, 未有ref no.
照申請咗 因為佢記憶佢有bno
點知等咗個幾月、hmpo話搵唔到佢資料,
要填父母資料比hmpo,填完都仲係話無資料
係咪無嘢可以再做?
中身份證大法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞