『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
咁屯門都係係香港入面嘅
上個星期四寄 今晚HMPO 就收度啦
一個星期都唔駛
希望快啲批
你肯定有舊BNO
你要問咗先,之前已有回覆過話依家出生地會去返城鎮,唔再係國名,佢哋覺得無問題!
可能全人手處理,而且推廣online申請啩!
台證揀返香港啦!你想入台時再煩多一嘢?
真係兩日收到 已經收到email 謝謝
你覺得啫,old sea food 係唔會麻煩自己!成件事本來批咗!轉紙本要搞過晒件事,過程慢晒,大佬咁多申請做唔切,仲點會慢慢玩?批多幾隻好過啦!佢直情唔熟流程,想大返你轉頭,我懷疑佢係新請嘅part time嚟!或者退休一段時間嘅舊人,返part time 打仗!
等吓喇
push
Push
push
終於都到香港,明天可以拆禮物了
佢send咗封email黎話"please provide a singed written statement giving details of how the damage to the passport occurred."
咁我係咪要寄封有自己簽名既信去解釋email得唔得啊又空郵多次?
已加
父親renew過期既BNO,系統話佢過期當係first uk passport申請
依家有個問題
佢好早係外地出世,無出世紙,長大後來港
佢父母更古老,當然都無咩出世紙
而且佢改過名來,出世個陣用A名字,但拎兒童身份證 個陣就順便改名用左B名字直到依家
但係佢有本9X年發出既BNO係度

咁使唔使補封covering letter放埋入文件袋解釋下︰無自己出世紙 + 無父母出世紙 + 小朋友個陣改過一次名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞