『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
收到,吾該師兄

等緊收sms 改櫃拎
我係文件收左 BNO彈返轉頭 仲等緊佢覆
有等於冇
寫信解釋可能會好啲
我寄咗特衰正本俾佢,但12月要去旅行,可唔可以叫佢淨係寄返本特衰俾我,到佢差唔多處理我個申請先寄返俾佢
其實佢都叫你俾彩影副本,寄正本個風險就要自已承受!當然你可以嘗試問佢哋可否俾返文件你先,又或是自己肯定有bno,可以去領事館申請ETD嘅,詳情睇doc!
特區一直都唔係副署要求國籍
10月10號話寄 今日終於收到
紙好薄 同埋相個度閃到眼花 都係舊野好D
想請教下各位巴絲 我遞咗application之後先發覺 online application入面寫個住址同想寄果份住址證明上面個住址有少少出入 大致上係少咗個街號咁 會唔會俾人彈
想問DHL收件嗰到可唔可以搵屋企人簽收嫁
原來有得轉自取櫃
屋企人幫手收都無問題,仲快啲。
小事
HMPO問到先喇
今日我同阿媽一齊收返剪角舊 BNO 同其他文件,都係未 approve繼續等

文件有咩比咩
正常要副署
等HOME OFFICE冇問題就印
比咗
1. HKID full colour copy
2. 廁板 full colour copy
3. 銀行statement 做住址證明
4. BC副簽

之後再每一份貼memo紙
基本上就喺叫你比乜就比乜 唔使比多

今日收返啲document 得返份銀行statement喺入面
同你地同一case
我大約收文件後等左十日收番新passport
寫信解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞