『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
即係declare翻2個地址係一樣既咁?
我話要amend番個地址
終於收到第二個SMS
希魔 可唔可以留個tg
我sd左去 要我交副簽 但係我搵唔到個form
要攬炒,炒到盡!4
發夢中見到.…... 以下數字

以下資金由美元計算
香港外匯儲備 = 4千億
香港股市總值 = 5萬億
香港樓市總市值 = 10萬億

賭場
現金 = $4
籌碼 = $150

今次運動是香港開埠以來最成功的抗爭運動,參與的人眾多 ,也觸發很多香港居民想移民 ,只要移民嘅人 願意沽出香港嘅樓和股票,即時兌美元離開 或者借港紙轉為美元,外匯儲備就會大量流失。 再講多一次,香港樓市總值10萬億美元,外匯儲備只得4千億,只要相等於樓市廿分之一的資金流出香港 ,外匯儲備就會枯竭!

根據統計處398萬就業中,即是香港人的總薪水 大約一年是1.142千億美元
200萬黃絲的總薪水 一年 =0.575 千億美元!
外匯儲備只有4千億美元,香港人只要有決心, 不停搵錢又不停兌美金 , 總有一天可以兌曬4千億美元走人,一切只是時間問題。

當金融危機出現,所有政府就要跪低。 中國政府正正大力限制外匯流出,需要美金填報空缺;香港向來都有大量美金,央行自然對香港人的錢虎視眈眈 ; 現在香港人就要先提走美金 ,不可把重要資產落入共產政權手上 ,遺禍人間。 既然啲錢係香港人嘅,點解要畀咗其他人先?

大家一定要記住從銀行提出港幣是沒效的, 金管局可以合法地大量供應港幣出嚟市面 。一定要提走美金 ,鍾意去日本居住/旅行可以存日元,鍾意去台灣定居/旅行可以兌台幣,如此類推;
總之唔好乜都唔做, '光復香港'唔係口號!

[來源]
#據《彭博》數據顯示,截至2019年4月9日,香港股市整體市值達到5.78萬億元(美元)
#據美聯物業首席分析師劉嘉輝表示,2017香港私樓總存量截至去年底逾115.87萬伙,相比96年底逾91.92萬伙多27.2%。平均每伙售價由1997年450.2萬元,升至今年671.9萬元,以此計算,香港私樓總市值由1997年41,022億元,升至77,852億元。(港元)
~所以2019年必然超過10萬億(美元)
#香港就業人口397萬
https://www.censtatd.gov.hk/hkstat/sub/so200_tc.jsp
#香港 入息中位數1.87萬
https://bit.ly/2P8Evyb

大家記住唔好咁做呀,會影響到香港嘅銀行體系㗎!
原本跟lost case 要求
-特區、身份證color copy
-住址證明
-副署

之後要e左全份paper form 尼叫我填過
補出世紙
父母出世紙、身分證、結婚證書
副署again
有機會係included child,又或者根本搵唔到你曾持有資料。
唔係呀
有bno架
我lost ref都攞埋了
你知唔知自己真係有獨立bno?如果係咁就奇怪了,轉做paper form總有原因,唔通衰副署?

點解可以咁快
心情好 批核職員

咁我都PK了
幫我簽既寫左小學朋友
但佢幫過其他人申請過WOR又
都係LOST CASE

你係好快就通知你衰左定係排左六星期先知衰?
要睇佢上級覺得有冇問題
有就
唔係呀。。。

我都係lost case 18歲仲加埋英文名

我都淨係交左自己出世紙同counter sign

無俾過父母的出世紙同結婚証書

我仲由頭到尾都無收到過個lost ref

一樣批,不過用左個半月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞