『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
你申請時已俾咗海外dhl費用!包咗文件一份bno一份,點會再加錢?同埋佢要求點俾錢?
俾左個uk 嘅電話number我話可以俾credit card
前排我收左本改返岩既新護照後
一直冇去claim返郵費
岩岩收到hmpo email叫我sd收據去claim
依,原來可以咁回水
大過本護照就得啦
我諗呢幾日有喇
我都係同上面一樣
13/9 receive
岩岩approve咗
都係lost case
成件事好伏!其實真係應該投訴,PE佢自己搞錯咗,副署人一直簽幾份無問題,依家轉咗紙本,你已經多付郵費重新寄文件,依家仲要俾另一次錢,用途不明,過程好有問題!
我問返佢地,大概97後跟父母去旅行係include child咁樣出去,所以身份證大法係中哂3樣
我見係咁就課金左,應該無錯,多謝巴打提醒
問題係,無人知個電話真假,同埋究竟收乜嘢錢,呢度咁耐都好似無人要加錢!轉paper form大有人在,寄form過嚟有,電郵過嚟又有。咁佢話啲錢個用途係乜?你回返佢,申請時已包括海外郵費囉!
咁奇怪嘅,本身就係寄oversea啦
終於搵到,paper form係貴9.5磅,但由於原本係online 申請,轉紙本係佢哋內部轉唔關申請人事!好多人轉咗都無再收過錢!所以無理由再收錢!根本呢個PE新仔嚟,成件事錯晒!當咗個申請由頭再嚟,真係好應該投訴囉。
我覺得佢似係老屎忽多過新仔
寄啦
BTW我都唔記得填既時候填左咩
我都擔心緊有冇膠左
想問多句 如果分左做loss/stolen 而本身已經做左報失 寄document既時候係咪要寄埋份LS01
唔駛啦
paper form點解要貴啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞