『薪火post』BNO續期資訊(67) 真。BREXIT

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
原來呢排郵局寄speedpost有折
見到變咗225
睇你d文件有幾重要

好似有d要寄bc cert嘅 冇咩理由寄cheap cheap 空郵
收返本廁板同documents 都未收到本BNO 個 SMS
WEBCHAT
WEBCHAT
我係去左入境拎證明
交paper form係咪冇得chk status
我個status話轉左paper form
paper form副署
唔係副署
係online交完申請 (lost case)
一個月後email我叫我再填過份form同補文件
上星期delivered左,啱啱check 就話轉左paper form冇得check status
WEBCHAT
我寄左空郵掛號 不過我係補領 無乜重要野

Lost case
真係好漫長
寫封信都得架啦
我加英文名都係寫信再另加多張住址證明一樣照批
係,轉咗paper form 就唔可以再查狀態,平均申請時間6-8星期,請保持耐性!
係嘅
原本交咗咩,之後要補咩?講嚟參考吓。
Your new passport is currently with Her Majesty’s Passport Office and will be re-issued due to an error on the passport. Your re-issued new passport will be with you shortly.

我都係 我自己寫左信話佢知 加番個街號
我3份申請
最後揀左DHL
0.66KG
$510

12點前寄的話 第日夜晚就到
你同家人一齊申請?係就等埋一齊批,唔係呢就等一等,呢期印護照比寄文件慢嘅case多咗,不過通常都係平均相隔一星期左右。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞