[sheshe]珍惜生命遠離直女之討論區(5)

1001 回覆
50 Like 6 Dislike

我都係抑鬱入面走番出黎 只可以講唔好放棄 真係會慢慢變好 唔好放棄自己 知唔知
有冇情人都好最緊要鍚住自己呀

抑鬱真係好辛苦
每日都好似游走世界邊緣
不過我明架啦
而家亦都穩定左好多(好似
多謝曬

我都岩岩停左藥
唔知係咪中學嘅圈子太純 上到大學覺得好多人同事都好複雜
發生咗啲事 感覺自己好似俾人跣咗一穫

又講我?
點算好 媽咪個朋友真係同咗我表白
但佢真係好認真好認真 我好亂阿

唔撚係掛佢唔係有女朋友架咩

你對佢有無咩先?

佢有講番同佢女朋友情況 佢話講咗好幾次分手但對方唔肯
佢仲錫咗我

你個心想唔想同佢一齊先?

有好感 唔反感 但太多因素考慮

例如?
始終覺得媽咪個朋友帶有亂論feel

一嚟佢大我咁多 身分都叫長輩
二嚟我同佢互相都未了解得好深

唔撚係掛佢唔係有女朋友架咩

你對佢有無咩先?

佢仲錫咗我

例如?

真識食
了解左先,唔好一時衝動同佢一齊。
你媽咪知唔知?

不過分手有得唔肯架咩
嗚呀終於鼓起勇氣同成日見成日坐我隔離個靚女傾計
終於真正識到佢喇

前半段既情況同我依加既情況差唔多,佢都有叫我同佢去旅行 我諗我第時應該都會同你一樣係sad end

諗返起如果佢有心同我一齊 都唔使追左佢咁耐 大家都係追求開心 如果唔得嘅話,趁早走唔好越踩越深搞到自己唔開心

希望你係happy ending啦
終於真正識到佢喇

嗚呀 呢個stage係最正

你對佢有無咩先?

佢仲錫咗我

例如?

真識食
了解左先,唔好一時衝動同佢一齊。
你媽咪知唔知?

不過分手有得唔肯架咩

好撚識食
但點解佢會錫到你既
終於真正識到佢喇

佢平時個樣勁惡我成日淆底
頭先同佢傾計佢笑笑口勁nice
巴打路過留名
巴打路過留名

巴打你好

咁我可能識你

我都覺

咁我可能識你

我都覺

我冇去個活動但我果陣知邊幾個有去

我都係抑鬱入面走番出黎 只可以講唔好放棄 真係會慢慢變好 唔好放棄自己 知唔知
有冇情人都好最緊要鍚住自己呀

抑鬱真係好辛苦
每日都好似游走世界邊緣
不過我明架啦
而家亦都穩定左好多(好似
多謝曬

我都岩岩停左藥

以前都試過失戀太唔開心搞到自己身體出事
依家睇番覺得好on9
前日返新工比男上司聊 好煩啊

點撩法

第一日返工就無啦啦叫我入佢房一齊hea睇youtube呀 又問我fb ig果啲呀
從來無人覺得我係les

絲打一定好靚
你地推得好快
好快 真係搭唔到嗲
終於真正識到佢喇

所以話 最緊要有勇氣踏出第一步
sheshe post好似推得快左好多咁

見到隔離gay post開到69 就覺得好似要推多啲

快到撘唔到嗲

身為廢老都睇唔切咁快

訓醒又多左幾頁

快到撘唔到嗲

身為廢老都睇唔切咁快

訓醒又多左幾頁

+1
好快 真係搭唔到嗲

係囉

頂 又要起身返工
終於真正識到佢喇

所以話 最緊要有勇氣踏出第一步

唔會期望太多
同佢做到朋友已經好好

唔夠我毒
木工
釣魚
行山
整野
全部可以自己一個人做

木工咁勁!
我淨係中學果陣整過張凳仔
絲打自學架?
我都想搵班學下

打機
押花
木工
布藝
整飾物唔太難

木工
我成日係youtube見到啲人diy砌床 sofa 櫃 就好撚手痕好想試

我砌左茶几仔
床頭櫃仔

https://youtu.be/kibNILjgORE
只要唔係ikea嗰種就已經覺得好得好型棍
幾塊木板 加把鋸 鑽下洞 就空間大改造

連木工都識
個個都咁多才多藝
我只係影下相 玩下鋼筆 打下機
想學金工同整皮 但啲材料工具好似唔平咁
結果一直未行動

絲打都有影相玩鋼筆

快到撘唔到嗲

身為廢老都睇唔切咁快

訓醒又多左幾頁

+1

一陣有野做 都唔知今晚追po要追幾耐

快到撘唔到嗲

身為廢老都睇唔切咁快

訓醒又多左幾頁

+1

一陣有野做 都唔知今晚追po要追幾耐

呢度平時星期六日就好靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞