[sheshe]珍惜生命遠離直女之討論區(5)

1001 回覆
50 Like 6 Dislike

打機
去旅行(有錢果陣)

影相
玩筆
好似好毒咁

唔夠我毒
木工
釣魚
行山
整野
全部可以自己一個人做

木工咁勁!
我淨係中學果陣整過張凳仔
絲打自學架?
我都想搵班學下

打機
押花
木工
布藝
整飾物唔太難

木工
我成日係youtube見到啲人diy砌床 sofa 櫃 就好撚手痕好想試

咁我又冇咁勁,只係識整下戒指果啲

銀黏土?

打機
去旅行(有錢果陣)

影相
玩筆
好似好毒咁

唔夠我毒
木工
釣魚
行山
整野
全部可以自己一個人做

木工咁勁!
絲打自學架?
我都想搵班學下

打機
押花
木工
布藝
整飾物唔太難

木工
我成日係youtube見到啲人diy砌床 sofa 櫃 就好撚手痕好想試

咁我又冇咁勁,只係識整下戒指果啲

銀黏土?

太貴無整過 都話木工

其實我都覺得好詭異...點解人妻都可以咁歡樂

玩到咁大呀喂

覺得佢咁樣遲早離婚

Open relationship?

當老公長期唔撚理個老婆
病又唔撚知,所有屋企野都好似乜撚都唔知嘅時候,佢仲係唔撚係老公

只可以話一隻手掌拍唔響,家下三隻手,好撚響

絲打幽默感好強
話說有無小朋友?

你忍左咁耐..終於爆發

冇呀

即是咁,我過去幾年已經係被遺忘狀態下生活
講又講過,屌又屌過
我都冇撚氣理佢
個婚鍾意離就黎啦 名存實亡

可能你地覺得我好撚唔尊重婚姻,但我只知道一世人流流長,要令自己過得開心重要d

支持你 冇愛嘅點解要困一世?
無謂浪費時間喺唔適合嘅人身上
岩先打左電話比佢 係隔左幾日以後終於打比佢
好似成個月無聽過佢把聲咁
搞到我係聽到佢「喂」完一下之後唔小心cut左佢線
跟住佢即刻打番比我 問我做咩cut佢線
我話太緊張唔小心姐
之後我就同佢講下今日d新女同事黎左點點點
因為有好幾個同事都將佢拎黎同個新人黎比較(樣呀身材果d)
佢話 點解你成日拎我黎同佢比。。。
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
咁岩我大佬又搵我 咁我就話轉頭打比佢
佢話 唔得喎 你試下收線丫拿
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
之後我即刻收左皮 唯有一直拎住個電話一到做野
有幾次我都同佢講不如轉頭再搵你
佢都話 你收左就再搵唔到我架啦
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
我即刻諗到既係 係咪如果我番你就要著密實d因為你驚我摸你
佢笑到痴左線
跟住我話 你化妝啦我想睇
佢話 又係你話我素顏都好好睇既
哎仲有d我唔記得左 比我寫左係到先 唔好意思大家

佢做到好似你女友咁

同收兵有咩分別

我覺得好正好羨慕

打機
去旅行(有錢果陣)

影相
玩筆
好似好毒咁

唔夠我毒
木工
釣魚
行山
整野
全部可以自己一個人做

木工咁勁!
絲打自學架?
我都想搵班學下

打機
押花
木工
布藝
整飾物唔太難

木工

我砌左茶几仔
床頭櫃仔
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇
簡直做到好似啱啱一齊冇耐嗰種狀態,
子瑜你有冇打算收手,定繼續玩落去

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

認真玩

認真玩

一個認真一個玩
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

認真玩

佢一直真心,玩個個唔係佢
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

認真玩

呀人地女朋友咁爛玩,就算同你一齊都要認真諗

...真係玩下就夠
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

抽唔到啦。。
其實前日搵番佢果陣
佢話 我以為你唔想彩我
我話 我以為自己可以 但原來做唔到 我就算有幾忙有幾攰有幾多野做都好 只要一停低就會忍唔住諗起你
佢話 唔想見到我咁 話心疼我
屌咁岩果陣聽緊林俊傑首她說
就算明知佢係收兵我都忍唔住喊左少少
佢話 唔知可以點樣做 對唔住我闖左入你既世界。。等等
之後我就無應佢了
然後到第二朝佢又搵我然後大家又好似無咩野咁繼續講番野
唉 總之我而家係佢面前係好赤裸
佢知道左我大部分既過去,以前個look,都一定知道埋我係中意佢。
呢d係咪叫玩?我都唔知,淨係知自己抽唔到身,要傷既始終都會傷,不過再重既傷我都承受過。。所以。。見步行步囉
不過頭先果通電話真係
我最尾求左佢勁耐先可以收線 我記得我係話 我收工就打比你
點知隔左成粒鐘先收皮而我又無同佢講
之後佢主動wts左個「🙍🏿」比我
又要氹

認真玩

一個認真一個玩

睇到個標題入黎
之前試過鐘意個直嘅女同事, 瞹眛左成年幾兩年
日日由朝到晚whatsapp 一星期最少見一次 又俾我拖 又成日講埋曬d瞹眛野 仲要一齊去過旅行
果段時間以為應該成事
但之後可能佢玩夠或者感情轉淡
對我冇之前咁熱情, 又忽冷忽熱,又見佢成日同另一個人傾計whatsapp出街咁,當時抽身唔到就有d chur佢問點解又有d迫佢,而果時佢派少少糖我又當冇野發生 當佢冇冷淡過咁 冇玩我咁
個個朋友都話我做緊兵 不過我果陣又當局者迷
到最後我唔想俾人吊住係到,亦唔想做佢身邊永遠嘅好朋友之下離開左
諗返起都覺自己果陣好傻 仲要果時都成日送野
Chok左,但似冇人知佢走咁
佢條team連走兩個仲要其中一個係team head
佢都走埋應該好大件事
同埋佢冇可能低調地走
可唔可以係假
但又係佢自己mark月曆寫係last day
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

抽唔到啦。。
其實前日搵番佢果陣
佢話 我以為你唔想彩我
我話 我以為自己可以 但原來做唔到 我就算有幾忙有幾攰有幾多野做都好 只要一停低就會忍唔住諗起你
之後我就無應佢了
佢知道左我大部分既過去,以前個look,都一定知道埋我係中意佢。
呢d係咪叫玩?我都唔知,淨係知自己抽唔到身,要傷既始終都會傷,不過再重既傷我都承受過。。所以。。見步行步囉
不過頭先果通電話真係
又要氹

一直追開你嘅嘢 開頭真係覺得好sweet
但一路追到而家 覺得好心酸
可能因為我個人比較心急 知道一路曖昧但又冇下一步進展 真係覺得好sad
不過絲打開心就好 抽唔到身就奮身enjoy啦
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

抽唔到啦。。
其實前日搵番佢果陣
佢話 我以為你唔想彩我
之後我就無應佢了
不過頭先果通電話真係
又要氹

可能因為我個人比較心急 知道一路曖昧但又冇下一步進展 真係覺得好sad

好期待你同佢玩 謀對謀咁
我話太緊張唔小心姐
我話 佢地姐又唔係我
之後佢好似有d唔開心
我話 我唔收會比人屌架
佢話 咁你叫佢黎屌我囉
跟住佢問我聽日番唔番工
我問番唔番咁會點
佢話我要睇下著咩衫🤔
佢笑到痴左線

佢做到好似你女友咁

呢啲超越曖昧嘅界線喇

其實成日話咩玩落去
佢根本就唔係玩
都抽唔到身

抽唔到啦。。
其實前日搵番佢果陣
佢話 我以為你唔想彩我
之後我就無應佢了
不過頭先果通電話真係
又要氹

好期待你同佢玩 謀對謀咁

80歲A0出現!!!
佢都走埋應該好大件事
同埋佢冇可能低調地走
可唔可以係假

成team人走晒
會唔會mark同事個last day咋
比個希望你
唔好灰心

打機
去旅行(有錢果陣)

影相
玩筆
好似好毒咁

唔夠我毒
木工
釣魚
行山
整野
全部可以自己一個人做

木工咁勁!
絲打自學架?
我都想搵班學下

打機
押花
木工
布藝
整飾物唔太難

木工

我砌左茶几仔
床頭櫃仔

https://youtu.be/kibNILjgORE
只要唔係ikea嗰種就已經覺得好得好型棍
幾塊木板 加把鋸 鑽下洞 就空間大改造
身邊既都係直 社交圈子又窄 雖然女校出身 但好奇怪我地個間係冇乜les bi都少 想當年想去女校都係因為同女仔相處會好開心
佢都走埋應該好大件事
同埋佢冇可能低調地走
可唔可以係假

成team人走晒
比個希望你
唔好灰心

全team有8個人而家走一個head一個senior
佢都走就冇多個senior
對一條team黎講算係地震級變動
佢mark last day果日之前兩個星期全部寫晒annual同補假
好吻合一個會走既人既特徵
唔理啦當佢真係走睇下之後一有機會就撩計傾
佢都走埋應該好大件事
同埋佢冇可能低調地走
可唔可以係假

成team人走晒
比個希望你
唔好灰心

全team有8個人而家走一個head一個senior
佢都走就冇多個senior
對一條team黎講算係地震級變動
佢mark last day果日之前兩個星期全部寫晒annual同補假
好吻合一個會走既人既特徵
唔理啦當佢真係走睇下之後一有機會就撩計傾

問下佢係咪有好路數..叫佢帶埋你走

打機
去旅行(有錢果陣)

今年好想試下自己去旅行 不過淆底

上年試完
一試難忘呀
一開始會驚但之後就冇野仲會上癮

希望今年我可以成功

年尾想去台灣單車環島

Really?!!! 平常有踏開車? 如果啱時間可以join

其實我仲搵緊人一齊 可以夾下

環島好似好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞