2017 MT/GT 集中討論區(5)準備收offer

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Kerry logistics 出左first in
有無人有報

有呀 不過冇乜信心

上年in過,唔難,
當日百幾人分左做4組,
每組around20人,再細分4-5組,
首先開頭每人一分鐘介紹自己(時間要控制好好)然後比個題目你成組做present,其間其他組會q&a互插, 過程要全英,
正正常常應該去到下一關language test
有無人有報

有呀 不過冇乜信心

上年in過,唔難,
當日百幾人分左做4組,
首先開頭每人一分鐘介紹自己(時間要控制好好)然後比個題目你成組做present,其間其他組會q&a互插, 過程要全英,

好似有成4 5 round喎
佢好定dhl好?
有冇人已經收到pccw media group gt 嘅interview

3月頭group in,你幾時做written test?係分batch group in,同一日in嘅組員都唔係同我同一日做written
有冇人已經收到pccw media group gt 嘅interview

3月頭group in,你幾時做written test?係分batch group in,同一日in嘅組員都唔係同我同一日做written

我都係3月頭group in咗
有無人講下telstra?
有冇人有東京3菱消息
冇人講既

真係冇人報咩

HR話4月中先有下round,應該未咁快
有無人in左馬會ac? #
有無人有報

有呀 不過冇乜信心

上年in過,唔難,
當日百幾人分左做4組,

佢好定dhl好?

Gp in
Language test
Aptitude test
Panel in
Final in
好似係咁??
Kerry starting 人工太低 Dhl人工高好多

我見個excel 表有人好似有下round interview
恆生個mt係咪仲未dead
見網上面仲有link
見網上面仲有link

同HR講返佢地唔記得del返條link
有無人有報

有呀 不過冇乜信心

上年in過,唔難,
當日百幾人分左做4組,

佢好定dhl好?

Gp in
Panel in
Final in
好似係咁??

咁多位巴絲,請上網睇下 嘉里物流 Management Trainee既人工。成間公司只有少數係正常人,其他無論係樣同性格都係奇奇怪怪。另外工時極長,請珍惜肝臟。

Btw DHL都唔係高好多,物流業by nature就係低人工(文職)
有冇人有東京3菱消息
冇人講既

真係冇人報咩

前兩日hr in 問左下個stage大概4月中grp in
希望有份
有無人有報

有呀 不過冇乜信心

上年in過,唔難,
當日百幾人分左做4組,

佢好定dhl好?

Gp in
Panel in
Final in
好似係咁??

咁多位巴絲,請上網睇下 嘉里物流 Management Trainee既人工。成間公司只有少數係正常人,其他無論係樣同性格都係奇奇怪怪。另外工時極長,請珍惜肝臟。

Btw DHL都唔係高好多,物流業by nature就係低人工(文職)

我都係諗住吸下interview 經驗
見網上面仲有link

但係佢地又send apt test 俾我嘅?
Auto-reply?
有冇人有東京3菱消息
冇人講既

真係冇人報咩

希望有份

點解hr in 先到gp in
冇收到email invitation 係咪就係冇機
見網上面仲有link

但係佢地又send apt test 俾我嘅?
Auto-reply?

你幾時報?
嚟緊dhl,毫無頭緒,有冇巴絲知咩玩法?
有冇人有東京3菱消息
冇人講既

真係冇人報咩

希望有份

點解hr in 先到gp in
冇收到email invitation 係咪就係冇機

Same here.
No email, no call back.
想問下報accenture既人去到咩stage? 我聽到有fd有offer但係我淨係收到group in (ps 我係oversea)

我見個excel 表有人好似有下round interview

係喎 我email hr問吓
有冇人收到美心omt interview?
Ac有咩要注意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞