2017 MT/GT 集中討論區(5)準備收offer

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇巴打收到Hactl mt written
知唔知會考d咩同前景點
知唔知會考d咩同前景點

呢間唔錯架
人工都算好
代朋友問:
佢有恆隆地產offer.
佢想問係咪前景幾好?

因為佢而家仲有New World, Sino and HKAirlines

咁堅揪
可唔可以講下佢background?
Btw 我覺得new world/ hk airlines前景比較好
邊間最好pay就唔知喇

New World Sino and HKAirlines 佢呢啲全部都未出offer.
佢而家係想知道究竟佢應唔應該繼續proceed LOL.
知唔知會考d咩同前景點

呢間唔錯架
人工都算好

Hactl喎
代朋友問:
佢想問係咪前景幾好?

因為佢而家仲有New World, Sino and HKAirlines

咁堅揪
Btw 我覺得new world/ hk airlines前景比較好
邊間最好pay就唔知喇

New World Sino and HKAirlines 佢呢啲全部都未出offer.

Airline 前景好唔穩定
香港撈地產 冇咁大競爭都可以賺大錢
知唔知會考d咩同前景點

呢間唔錯架
人工都算好

Hactl喎

睇錯haesl
代朋友問:
佢想問係咪前景幾好?

咁堅揪
邊間最好pay就唔知喇

咁如果地產MT, 邊間最好? [唔計Swire Prop la]
- 新鴻基
- 新世界
- 信和
- 嘉里
- 南豐
- 恒隆
- 合和
- MTR
- 市區重建局
- Hysan
- Link Reit
代朋友問:
佢想問係咪前景幾好?

咁堅揪
邊間最好pay就唔知喇

有冇巴打報左jec mt 係咪應該in哂
做得MT係咪大多數business major?你地幾時開始有呢個目標

Social sciences
代朋友問:
佢想問係咪前景幾好?

咁堅揪
邊間最好pay就唔知喇

咁如果地產MT, 邊間最好? [唔計Swire Prop la]
- 新鴻基
- 新世界
- 信和
- 嘉里
- 南豐
- 恒隆
- 合和
- MTR
- 市區重建局
- Hysan
- Link Reit

SHKP
MTR
NWD
Sino
其他差唔多?
有冇人收到迪迪尼電話 我miss左又call唔番 有冇人可以講佢講左啲乜

絲打係報左GT?

Revenue management stream

I did not receive any calls but email for interview ytd.

graduate program 係唔係出左email interview

出左了
搭單問 有無人知收到ccba panel in 既係咩stream 既candidates

HR & Revenue management 都出咗?
有冇人知ocbc young banker programme 前景係點

咩stream?
我都想知 人工點

corporate banking / commercial banking

巴絲星期幾in?
有冇人知ocbc young banker programme 前景係點

咩stream?
我都想知 人工點

corporate banking / commercial banking

巴絲星期幾in?

星期三
HAECO GT 出左written test

又要做多次

做咩架要

app test + 作文

係咩類型既apt test 同文呀
有無人有恆生CMB MT 消息?
有冇巴絲知大約幾多人有HKA Panel In?收幾多個?
有冇人in citi ma?

Final in??
25 個收10 個

Final in??
25 個收10 個

一齊加油
又有冇巴絲知大新Group Assessment係Group Discussion定點?得2個鐘。

Final in??
25 個收10 個

一齊加油

一齊入到就相認吧
絲你個日有無去tour?
代朋友問:
佢想問係咪前景幾好?

你朋友係收電郵定電話有offer 呀?同埋佢個陣係幾時面試呀?
有冇人知AO final in個group discussion係全英文定中英都有
有冇人in citi ma?

Citi ICG 個MA難唔難入?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞