2017 MT/GT 集中討論區(5)準備收offer

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
MTR是否派囇offer?

yes

巴打你係咪收到offer? 可否contact 我 Tg
https://t.me/okala3
想問下 恒生 CMB MT 好定唔好?

好 兩年後>40k

係完program後(三年後) 40k
好唔好就睇你介唔介意做rm 同跑數

跑數個amount要幾大? 同埋之後升職/ 人工係咪會完全depend on 我搵幾多數?
麻煩哂巴打

利申先:係我個fd做緊,以下我講的可能只係佢個人經歷,未必個個都係咁,亦可能有啲係我記錯第二間bank
升唔升職同bonus係睇你跑到幾多數
但40k基本上係底薪(每年有小加幅for通脹)
之於要跑幾多數呢,就reasonable嘅,努力啲都唔難meet quota,但當然多勞多得
甚至你上司睇你嘅,會過啲客俾你,咁就very gd lar
恆生其實ok,聽啲fd講同事之間好friendly
所以只要唔介意跑數嘅,係唔錯嘅offer

yes

Functional都係?
唉收左皮喇
想問下 恒生 CMB MT 好定唔好?

好 兩年後>40k

係完program後(三年後) 40k
好唔好就睇你介唔介意做rm 同跑數

跑數個amount要幾大? 同埋之後升職/ 人工係咪會完全depend on 我搵幾多數?
麻煩哂巴打

利申先:係我個fd做緊,以下我講的可能只係佢個人經歷,未必個個都係咁,亦可能有啲係我記錯第二間bank
升唔升職同bonus係睇你跑到幾多數
但40k基本上係底薪(每年有小加幅for通脹)
之於要跑幾多數呢,就reasonable嘅,努力啲都唔難meet quota,但當然多勞多得
甚至你上司睇你嘅,會過啲客俾你,咁就very gd lar
恆生其實ok,聽啲fd講同事之間好friendly
所以只要唔介意跑數嘅,係唔錯嘅offer

Thanks a lot!
請問有無人下星期hktdc first in想吹下水

唔知係咪分batch 今日個friend已經in完

可唔可以問下佢係咩format

唔敢問佢 佢in完頹撚左
大家group in有咩心得 應該aggressive定中規中矩好

唔敢問佢 佢in完頹撚左

咁誇張 有無得試下引佢講多少少

yes

Functional都係?

識人巳收offer

邊個post
有無外國u 巴絲收到offer /next stage ?
有無外國u 巴絲收到offer /next stage ?

邊份
收到DBS GA offer既巴絲可唔可以交換 LINE WECHAT或TELEGRAM, 有野想問

你收到嗱?

上星期四8點幾收到電話 但之後就無哂消息 又打唔番俾佢 你收唔收到?

佢打比我果時話要等埋兩三星期出左credit report再出正式offer mail
收到DBS GA offer既巴絲可唔可以交換 LINE WECHAT或TELEGRAM, 有野想問

你收到嗱?

上星期四8點幾收到電話 但之後就無哂消息 又打唔番俾佢 你收唔收到?

佢打比我果時話要等埋兩三星期出左credit report再出正式offer mail

我今日收左兩個3663字頭電話,不過係匯豐分行打黎sell野

你收到嗱?

我今日收左兩個3663字頭電話,不過係匯豐分行打黎sell野

3668先岩

你收到嗱?

3668先岩

你收到嗱?

3668先岩

有冇人今日收到email要再填野?
想問下有無人有AO嘅消息

你收到嗱?

巴打可唔可以交換telegram交流下
id: choco29
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞