2017 MT/GT 集中討論區(5)準備收offer

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇人今日去左戴德梁行個assessment day
聽日in dhl,written test係咪寫中英文各一篇

同問 不過我驚group discussion多d

in完,30分鐘一中一英,gp in輕鬆,但剩勁多時間

三十分鐘做晒兩份???
group in要互片or what? 係咪巴打你好彩 遇到d幫得手嘅對手?

成組人都普普通通,同埋抽到條題目好old school,全組人立場一樣,冇咩野講
聽日in dhl,written test係咪寫中英文各一篇

三十分鐘做晒兩份???
group in要互片or what? 係咪巴打你好彩 遇到d幫得手嘅對手?

成組人都普普通通,同埋抽到條題目好old school,全組人立場一樣,冇咩野講

巴打in幾點
其實ocbc呢間bank點

收到ac未??

Yes

幾時收到😭

上星期

我individual in 個時自我感覺良好

Same 覺得written test寫得幾好

好講運氣
loreal 出左未

出左
唉 好人好姐就唔好做Loreal 間公司勁閪

三十分鐘做晒兩份???

巴打in幾點

洗唔洗準備啲乜
loreal 出左未

出左

唉,屌
我final in 比個HR director 姦左
loreal 出左未

出左

唉,屌

根本係做過intern 班友自己圍威喂玩曬

三十分鐘做晒兩份???

巴打你講到好似好hea咁...我諗緊著suit定business causel去
有無人講下Telstra, 仲有會唔會有人知上年Mapletree咩pay?
有無人知ICBC出左AC未
同埋有無人CCB AC之後有無咩消息
loreal 出左未

出左

唉,屌

點姦

No :-/

三十分鐘做晒兩份???

巴打in幾點

洗唔洗準備啲乜

佢group in係問時事 所以應該冇咩可以準備
巴打加油

Icbc written test 都一個月前, 到而家都冇咩聲氣
馬會個ac原來成3個半鐘 知唔知咩玩法?

我都想问,听日去

結果如何 知咩玩法未 可唔可以分享下

我都想知
有無人黎緊會去sasa mt interview
有無人黎緊會去sasa mt interview

伏黎架喎 唔好做
得果12000 m乜鬼野t
loreal 出左未

出左

唉,屌

點姦

佢遲到入黎串串貢咁
之後,問我background, 話我exoerience mismatch
我答有興趣做呢行,就開始屌我興趣搵唔到飯食,迫我講d contribute domestic team 既野
有冇人收到apple store leadership program interview?? 未process過

其實有無請緊人 個post同其他一樣長放架喎⋯
有冇人收到apple store leadership program interview?? 未process過

其實有無請緊人 個post同其他一樣長放架喎⋯

我都報左 好懷疑
loreal 出左未

出左

唉,屌

點姦

佢遲到入黎串串貢咁
之後,問我background, 話我exoerience mismatch
我答有興趣做呢行,就開始屌我興趣搵唔到飯食,迫我講d contribute domestic team 既野

咁串.... 不過成間Loreal 大概都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞