[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
嬲到震
冇可能唔用
少討論因爲老師本身有勁嘅專屬職,揸劍練上去就係,冇咩好講
真係有返之前火紋過完關抖大氣嘅感覺
我明你講咩了,
因為而家死騎識郁
好似hard咁留住出面嗰隻反而唔係好方便,因為佢會打開門嗰個,又阻住出面佈陣

我用法師隔牆清到咁

之後殺埋個法,佈好陣諗住神速衝入去睇下點

屌,我諗咁耐做咩
除左劍 其他使唔使練
我得felix 可以同我格劍
其他行動點唔知做咩好
我隻白毛好似差1傷
所以我留住右上隻on9補師,弓手3格兩turn射死隻騎兵令到裡面得番死騎,然後主角開門硬接反擊再弒騎補刀收工
呢關我玩左兩次因爲第一次比呢道天堂之門玩晒啲天刻然後對面死騎3x%爆擊收我皮
暫時覺得個difficulty curve同覺醒Lunatic好相似
都係頭幾關好難玩,但係snowball得好快,一陣就拉開返敵我差距
中後期仲可以開發埋戰技/指揮,我諗到時都未必會變難返
覺醒我打到鬥技場已經唔係好夠打,放棄咗
成日心思思想玩返
不過都係打咗風花雪月先
開門嗰個位唔會俾法師補刀?
可以練埋信仰(專屬職可以補血),或者飛/斧/槍轉龍騎,或者騎馬練到A可以學特技+1移動
又或者用黎食飯刷支援/打競技場賺錢
企係門外可以引晒兩隻法師打你,所以開門前係可以清乾淨
唔怕冇驚喜可以睇睇我上一頁post個攻略,似乎就冇咁易snowball
覺醒過咗頭三關就OK架喇,Robin好快Solo到
只係要有覺悟練唔到太多角色,頭五關加入果班練到三四個已經好好
我都預咗timeskip之後果關會好麻煩
不過係冇戰前準備同個關卡設計好特殊先搞成咁,之後唔會每關都咁樣
我好似都係得2個人可以升騎馬
有排都A 唔到
我依家玩金鹿
其實除咗4眼仔之外個個都各有特色
又挖角一大批
真係唔知練邊個好
合眼緣就用啦冇位出就留返下週目再戰
打完黃藍再打到紅有個問題

諗諗下個劇情,
5年後第一關應該唔使好似黃藍咁再會合㗎喎
咁其實我係咪唔使特登練Caspar去打第一關

嘥咗個自由戰升咗佢3lv
黃班獅鷲戰
佢老味紅班隻修伯特好似神一樣,打藍班npc打邊隻死邊隻反邊隻死邊隻,搶撚晒啲人頭
藍班仲要派一堆重甲比修伯特無雙
見住紅班搶人頭搶到buff左兩次
岩岩先入坑
想問下戰鬥入面加武器專精exp
有d人有兩項
好似主角咁加劍同指揮
但係有d人就得一項
藍毛仔剩係斧
睡眠寶寶剩係加理學
點解會咁嘅?

即係類似咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞