[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
冇必要轉Nirvana,當佢救濟職,即係主角完全唔升技先用
留喺劍職都冇乜意思,就算力速加成唔錯,都輸機動力輸武器種類
係想好抽嘅都係土匪/天馬>龍騎架喇
唔係咁想全民龍騎
其實主角鳩玩都好勁
冇要求一定要練到最勁既
求其練個鐘意既職咪算
為咗火紋出機ok?
唔會中伏掛?
Ok
唔會
想留返少少特色用返天帝之劍
唔伏
認真小小答你
你入得火紋post好難答你有伏
你有冇玩過前作
今集同過往啲前作比較 唔會差
只可以以個人角度答你幾好玩
但如果唔鐘意玩戰棋/策略game可能唔岩你玩
Btw真係覺得簡單mode輕鬆睇劇情 當仔仔/囡囡養成game都得.....
覺得難 打漏字
Why not both慣咗主角又飛天又拎住天帝之劍同雷霆
冇達人技唔用返嗰個武器,硬係差啲
我最後Lysithea求其一砲仲勁過主角招大絕...
你用白毛黎比個個步兵都廢架啦
人地主角拎天劍嘛我個下有小小呆左
分別在於你白毛比人打一下就收皮主角可以避開或者硬食死唔去兼反殺
呢隻game唔係大火力就無敵嘅
白毛有專武個盾其實唔差過其他人
係血少左啲 我比哂啲加血加移動藥佢食
打5年後啲級長,有迎擊嗰時,白毛唔係好出到手,一hi就死
有加range就會無敵
應擊?無視range喎
oh sor我想講平時
我發現超級難度好撚難玩
我玩第三週目藍線(繼承SAVE)
打到去EP3 想去升LV打 DLC新嘅自由戰(黃色)
建議LV 7 但入到去個個都10LV
而且全部都係劍士
都算 以為可以玩拉打
點知原來佢地自己會湧上黎
根本唔夠打
知唔知最重要嘅係咩?
我命中87 敵人命中34
你又知唔知發生咩事?
屌你老母 我竟然追擊2次都可以MISS 而隻劍士可以打中我
都算啦 同一回合唔中我都仲有第2隻
心諗 92命中 咁撚都打唔中 咁我重新開GAME打啦
屌你老母 真係竟然唔中 又係俾人反擊

攪到我打左4 5次都打唔過
唯有打番普通自由戰(紅色)

但又再諗 我依家玩繼承SAVE都咁
第四週目唔玩繼承SAVE 打皇女紅線 咪好撚難玩
過完關要抖大氣
不過我而家打到ep10 左右,感覺易咗了
EP3 個迷霧都未過
真心好大壓力
睇黎真係要諗每一步點行
開頭迷霧我覺得係最難

我就嚟打外傳不共戴天,唔知會唔會好恐怖 hard已經有啲驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞