[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
瑪莉安奴超難個外傳冇想像中難,
可能我留到3月打,加上前兩週已經打過,知道晒點打,
而家發現想清晒成板敵人的話,避開中間順時針咁行就ok
Boss係你入去佢移動後攻擊範圍就會突然郁,要keep到最後先打唔難,
右上角堆狼會主動移動打人,
但如果避開中間順住時針咁打,就可以用北邊間房擋住嚟打,有耐性的話全爆甲攞多幾粒烏兹鋼都重得
之前覺得難係因為就咁中間殺上去,boss開始郁嘅時候右上成堆狼又衝埋嚟,焗住要即刻ko boss過關解圍
聽人講輕鬆mode可以save load刷亂數? 點禁架
我用中斷都係save完彈我出game
我將瑪莉安奴行上北邊,果度冇咩怪刷出
之後其餘7成人就去打任務王
另外搵2個人牽制住其他小怪
佢匿埋係個要陣到基本上係冇事
湖水傳說個boss, 最後一層200 幾血嘅回擊
好彩用霸天必殺咗(魔物特效冇用,但龍特效重有用)
如果唔係都幾驚,
帶定指揮lv4/5同高威力計略去打好啲,呢關兵仔唔勁
MVP, 我以後都會轉Felix用拳同埋練指揮
https://twitter.com/ikahunterhk/status/1179372487831937028?s=19
騎士團加咁多stat
Felix 招被動好似無乜用
有d想踢走佢

青獅咁多仔仔 挖隻Hilda番黎比被動都正

(同Sylvain一齊行
無視Felix個技,照俾騎士團等佢慢慢升指揮
想知赤紅谷的冒險故事要點先有得打?
金鹿線打到10月都仲未見有
請問而家街價咩價錢左右
11月
會唔會係講緊天刻咋,
save load就應該點都冇
你想知既野其他線有講,我玩哂四條線,感覺係每條線爆少少
紅線最少野爆 章節都最少 感覺純粹開黎比你同皇女結婚
宜家玩緊2週目黃線
發覺1週目紅線原來好多野冇交代

想問係咪每條線都係咁 迫你玩晒咁多條線
係,每條線爆少少 要知道哂要玩哂四條線
重玩上半部先記返啲伏
好多都完全冇交代過
https://serenesforest.net/three-houses/monastery/greenhouse/

蛇果種子已經save load咁刷
用完之後刷寶果都係刷唔到,已經yield 3

想試下全能力boost打最尾
冇morfis-plum seed? 我果陣用呢種都幾易出,S/L下出到兩粒
兩個seed機率唔同?
我有特登刷呢兩個seed, 出boa就save咗,
最後一個禮拜種morfis睇下有冇
只係個人經驗咋,冇試過boa
boa去到Y3又要混種,呢度有影響都唔奇
我混boa Y3已經save load咗幾次 完全唔知點搞
玩皇女線用felix殺佢老豆有對白
yes
想知有冇對白睇可以睇定先,
有啲連對話都打晒出嚟
http://www2.pegasusknight.com/wiki/fe16/?%E4%BC%9A%E8%A9%B1%E9%9B%86/%E7%AB%A0%E5%88%A5%E4%BC%9A%E8%A9%B1
我依家殺npc之前都會搵晒所有人打一下先
打左兩條線HARD
想打最難既金鹿同教會線
又唔想重覆D育成部份 直接SKIP D育成會唔會唔夠打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞