[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
升爆兵種exp就有
戰場個時 或者轉職個界面可以睇到
有冇必要升滿 冇乜心機
我自己土匪 術士 主教 細飛馬呢D就升滿
其他冇乜所謂
想問皇女線點解無乜人有外傳...全部都有升支援
好似得Dorothea + Ingrid係time skip前
https://imgur.com/a/pPabU2z
無聊cap低咗打完鷲獅子戰嘅十個主力
本來諗住寫埋食過幾多stat booster,不過食得太多已經唔記得
以為自己又玩錯
之前玩藍隊一早打晒
你係咁原lv橫轉?
唔明你講乜
我諗住你個係意思同一個角色係咁食stat boost, 先會唔記得
我啱啱10lv Edel轉重騎加咗5防賺到笑
然後下星期先再轉土匪學技
其實我食得好散所以先唔記得,係得兩個教職同Sylvain應該冇食過
物理職果幾個都食過1-2力/速,主角又加過2加/速
加埋煮飯+2/3速,敵人又用緊鋼武,追擊多數冇乜問題,
花輪好慘 裝同兵都比哂白毛
白毛裝咗枝遺產其實好好用
不過到後尾紫毛升做暗騎用都還好
想請問邊到有多d L難度嘅討論?
我睇開果啲FE community都係得啲零碎討論
而且又唔一定個個都玩冇繼承
呢度都係得幾個巴打一路打一路鳩up
第5章...
對面開始移動之後點打
係咪Gilbert引晒啲敵人出黎
我打果陣好彩佢冇企錯位,啲敵人冇郁
行右邊嗰時都拉開過佢幾次,
避咗,行到上面嗰時都係避唔到,
我驚右上增援初見殺,行得好慢
好慢喺全軍郁前清大部分敵人

下次試下由佢喺左下俾人殺先
我好似係主角硬食兼避到幾下弓手再拉埋一齊用多下火計
提埋你過左個彎位之後,對面會有兩波初見殺增援係彎位個度出
每波兩隻高攻速有穿越嘅刀手,唔想後排死就要留天刻係度度位避開
我知右上有增援先被動引佢地埋嚟,唔想俾人圍,但都係唔夠打
我次次打都係由得佢同左下增援互片
佢死咗之後,我喺右邊清晒兩邊增援先繼續行
應該係點都會拉晒過黎
仲有天刻唔駛慳住用,打魔獸個陣會回滿
但計策就要留黎打魔獸,隻魔獸係四格雙層盾而唔係普通咁四格單層盾
休閒玩家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞