[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
14攻速有呀
Petra囉,不過扣佢1 啫
Ch.6招咗Cyril/Catherine/Shamir/Ingrid補充返啲戰力
Cyril升土匪,C+弓學近距離連射應該做到下野,不過冇位出佢
Shamir轉天馬有17力/速,或者留喺狙擊手用強弓秒法師
試下借雅妮特番黎+4力囉
re咗去月頭,
打多一場自由戰,死谷主角上10lv, 升多1速
轉盜賊食buff先夠速
經驗值係真係少,我幾乎全關重騎俾主角打晒先升得1lv

打死騎都差少少唔夠傷,
我出埋弓兩格嘅計略先夠,好彩之前有升定petra指揮去D咋
呢招ok喎
到弒騎時又可以buff Ferdinand 一嘢
但應唔應該俾頭佢收去升佢?
定係序盤專心支援就夠?
我打個陣主角得8lv,不過我唔裝武器比人打練到劍士max攞+2速,同埋本身成長唔錯所以主角揸鐵劍都可以唔比死騎追
我黃線有粉毛+3攻,反擊一下好似打到7左右
加埋計略削血弒騎一擊收頭岩岩好夠傷
不過我都唔記得左雅妮特事後先醒起如果唔係就更輕鬆
我有間中收下頭嘅,原班同學唔練上去我怕5年後第一戰冇得用挖角人會好難搞
不過要比佢收頭都唔易,弓手多數負責削血比近戰收頭,超難用近戰削血比人打得好撚痛
所以佢lv都係落後大隊
要特登升斧 轉飛龍
轉劍聖都好
通常英古力量好低,轉飛龍個下攞到嘅力量加成好重要架
明白
唔係咁有心機養人 轉黎轉去好煩
係喎我都冇俾過頭caspar同貝爾,
5年後點算
是必要的犧牲
我平均升lv 邊個低lv 就邊個收頭
屌 Sylvain外傳已經見到啲25攻速20攻嘅拳鬥士
仲要有tomebreaker,好撚嘔心
打贏死騎之後都吹易過
嗰三個法師增援都好勁
有騎士團嗰啲敵人全部都唔大意得
下一關啲初見殺增援先乞人憎
我都係玩錯左重玩
```
[member][member][member][member][member]我係無跟皇女番國家,因為2轉緊所以前期係咁skip唔知中間有個eventxx(xx(xx(之後揀唔斬皇女都照入教會線。 

你如果仲有個save應該揀斬皇女都可以入到教會線[/member][/member][/member][/member][/member]

```
頂,勁fail
唔好意思 想問一問唔同職業要咩條件先學到職業精通技?
上網睇到D攻略係講職業精通技同點刷精通
但角色既個人資料頁又好似無一欄係講精通 得人物經驗同技能等級
更改兵種個頁就可以睇到你職業精通差幾多先滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞