[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
拎齊3粒dark seal好似冇咩用
雙層盾
我都係差唔多
47 個鐘入岩岩入下半場
fact checked

殺咗Gilbert易好多,想慢慢嚟就慢慢嚟
我都係啱啱過左霧關,攞到女神獎
都搞左好耐
過咗了,
見你咁講我重以為雙層盾係lunatic 新嘢
其實即係冇裂過嘅盾,嚇死
原來可以咁
等我仲補佢好多下仲要最後都係保唔住死左去
講得唔清楚唔好意思
殺咗Gilbert覺得呢關可能係頭5關最易
一二低stat, 拉打咗全關
三係霧嗰關
四係死騎、我差少少唔夠時間清左右開寶箱
唔緊要,慳住計略都好
之後個關就開始冇咁難,自己隊人開始轉中級兵能力開始高
係要注意冇得用主角,死騎21速但其他STAT冇大幅提升,同埋要殺死騎就要小心唔好殺晒其他兵
我記得佢門口有隻法師唔移動,留嗰隻啱晒,應該冇改掛
係,但咁嘅話你就要諗辦法開門再衝入去1turn殺死騎唔可以等反擊,否則佢地集火你你就收皮
話說第二次打死騎果陣,我隻Lysithea差啲唔夠魔力warp人去拎行軍指環
無啦啦多咗條友守住個寶箱
我照正路慢慢行傳點過去
Btw你隻白毛信仰升好多?我盡衝理學學技冇乜點升信仰淨係升到岩岩好學到補血
感覺上初期好難分配
我係同時升理學/信仰,然後每星期教學升信仰
有Warp之後睇情況升信仰同指揮
我覺得唔值得衝Dark Spike,反正殺死騎方法有唔少
Warp就實用好多,就算冇能力衝boss,戰術上都有多個選擇
艾瑪努拉老師真係好正
每場必出
二週目玩到第九章,好唔好忍痛 restart ,玩最難mode
連續三次喺死騎前撳錯開門,搞到用晒天刻.....
同我一樣
晚晚約仔 塊西應該黑過黑洞
應該打Ch.10前就A+指導,主角同Claude已經開咗壓碾mode
其實係咪應該盡量培育學生
唔用老師
無知一問
我見唔少攻略都比較少討論老師
https://bbs.nga.cn/read.php?tid=18549896
殘體慎入
大陸人寫嘅超難攻略,有需要可以參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞