[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
有悔棋嘛

但我廢 玩緊放鬆mode
玩戰棋exp少
悔棋真係慳好多時間
以前PSP皇家騎士團全程唔悔棋有個(冇用嘅)奬章
FE冇,大家可以毫無罪惡感咁用

想要難可以學啲indie game咁出iron mode,連s/l都封埋
岩岩入手
GBA 同 PSP隻皇家騎士團 爆機共10次
如果SWITCH 出新版 我都必玩 呢類型戰棋都好好玩
真係有戰略味
GBA有隻鬼武者戰棋都好好玩
仲有隻卡牌戰棋 公主聯盟都好玩
GBA 真係有好多戰棋GAME好正好玩
歡迎入坑
想闊直接玩困難不復活會唔會太難
唔會,因為有悔棋。
推介into the breach同invisible inc. 無悔棋,一死就由頭玩過
見攻略有人話可以洗點 請問你地會唔會洗
我無特別洗點,因為有道具加點,升爛左都有得救。

反而要預早計劃定d角色既定位,升返相關既項目比較緊要。

btw. 巴打開咩線?
有update未 停咗係霸王線度
琴晚岩岩玩左陣 開左女皇線 但今日返去想重揀難度再玩 應該都係開女皇線 我見攻略話有四個結局 比較想開到主角果個真結局
我第1次玩都皇女
其實皇女線d人幾平均,新手玩係幾好,有咩事就推皇女上前無雙
淨係想要皇女 其他人想係其他線到拎過黎 其他線啲囡囡
如果咁玩就要plan下d人點算,夠唔夠人用咁。

我第1次玩皇女線,用全女班(得主角係男), 基本都夠打,但記得d角愈早過檔就愈多時間練佢(有d角好似英格咁唔洗點練都得)。
可以上陣既總共係幾個人?我想開真結局條線支援度s好似先開到
平時果d通常10人+3個援助
最後果關13人+3個援助

你指真結局係皇女線定教會線?
揀線好似唔關支援度事,最緊要揀岩選項,皇女會問你,故事亦會講明影響劇情,所以好難揀錯。
上網睇好似係教會線 所以我諗定要邊10個就好了
咁你要預無左皇女無雙
揀教會線記得唔好同皇女太好感情,唔係自己心都痛埋
唔係多洛緹雅就係另一個女老師
多洛係我架
想問青獅挖咩人好?

點樣觸發隱藏商店任務
無所謂true end
玩晒4線先完整
挖Lysithea補魔攻同Warp,加埋Lorenz開外傳
覺得Ashe唔好用就搵Shamir/Leonie做弓手
劇情上最好挖埋Caspar開外傳,可以遲少少先挖,唔使自己練level
商店喺某啲月份散步接出擊任務,打完就會解到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞