[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
帶埋必殺戒指
必殺手指虎
Round round 爆擊
有繼承騎士團/角色指揮lv 超難都好易
有d想唔用三週 save重新黎過
想今次轉主角做Wyvern Lord 繼承左斧B+

打聖墓Crit 左一野劈鬼死左隻死神騎
玩到冇野好玩,玩 casual normal 全員空軍
跟住發現 Ashe 有弓又識發出奇地屈機,而家個個空中轟炸 hit and run
go go
想問下轉職有無得刷?如果得3x%
一星期前SL,一星期後係唔係唔會定死個結果?
唔係好肯定個亂數幾時轉
你可以試下
淨係知同一個星期點load都冇用
主角基本上練咩都勁
好似係逢星期一定左就無得saveload刷

上星期日散步完 (禁L結束散步之前) / 出擊打完之後果個Afterbattle save 可以load黎刷下禮拜d野

但每次load要由星期一教書開始
過關未save前hang 機
好彩唔係難
係咪淨係得我一個覺得 Church of Seiros 個徽章好似粒 artichoke ⋯⋯

二周目超難過主線打到10月,有買dlc可以練級搵錢,以為唔係好難
但玩到外傳先知黎料
騎士團丫叔同弓女個守城無限增援龍騎兵,變相限時十幾關,夾你要快衝出去
個結婚餘聞又係,唔打死商人就無限增援,走下路出6個斧頭+2弓箭初見殺
啲增援仲全部識穿越

仲有玩到咁耐冇洗過點,菲爾同隱青女弓手幾乎冇跳過力,兩個15lvl都係得10,弓手連速都冇跳過得9
見啲新挖返黎嘅人所有能力好過全部人,藍絲飛兵連防禦都高過我個重甲皇女
好似我帶住班弱智咁,想棄驚
超難放咁多穿越係對面真係好撚on9,直接同你講地形係廢嘅tank系職業係垃圾軟皮唔騎馬騎龍就生存唔到
我屌

Sylvain阿哥果關右上角果兩隻拎劍既增援
我屌晒你兩個老母
超難Claim位要好似機戰咁數格仔,冇得隨便擋,唔靠反擊清唔切啲卒,超難個個敵人都狗衝
尤其增援一出黎就行動,成日初見殺

戰技真係好有用,超難好多怪追擊唔到,打紅谷外傳全靠合圍之矢救命
剛剛買左隻game 知道有挖角 但諗緊一開始玩咩學級

點解呢 能力好d?
我係藍派
因為第一次接觸呢類game 感覺就紅 或 藍
黃個個級長個樣唔討好
我揀藍係因為王道
黃都好,最大原因係級長5年後好型
有冇話揀邊個易玩d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞