[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
唔係喎正路佢會做黑騎喎
都係騎馬近戰類喇,唔會好似我咁痴線攞黎玩魔攻
我一開頭就係覺得太多近攻所以迫佢玩魔攻,去到後期上馬,不過都係無咩用
我係2周目時主角用左女,叫左希爾凡過黎,又打到暗術士證,無人選下就選左手上最高魔力既花輪做術士
我好似10lv轉暗魔,
升落去始終都係力>魔力,
唔係咁有用
打完一周目就覺得好攰
諗緊二周目求其做晒啲任, 最尾禮物攻勢升爆啲關係就算 我淨係想睇晒啲劇情, 都咁麻煩
要重覆四週目 我都玩左幾個月先磨完
打最終戰, 又要磨一粒鐘先有一條友嘅結局 諗緊繼承到4周目再一次過開晒. 係咪唔一定要揀蘇諦斯都可以繼承?

二周目想問下巴打有咩好建議? 係咪少啲散步搵嘢, 反而應該打任為先?
我連玩育成都有少少懶, 儲關係又好似可以臨尾一鑊搞掂晒. 想快快手unlock個故仔同啲人
蕾雅 SOTHIS 支援點升
玩教會線時支援只有C
爆機就可以繼承

搵野為左升幹勁,靠食飯都可以,唔係超難唔駛飲茶升魅力
主角最好轉弓手,咁同啲同伴支援就易升啲
大司教只可以靠送野同選項,想同一周目內12月升到A就要做牛油狗氹佢,多周目繼承C到B就易啲
二周目開始都唔洗點攪育成 直接用點數升爆幾個主力 可以一路skip
紅花中途留個save去教會又可以慳返一次學園篇
一周用男刷哂女學生, 二周用女刷男學生, 三周執埋啲漏左既人, 四周快速打埋教會咁應該冇咩漏
送禮+修行,我都升唔爆
好似幾好。頭一次睇晒啲茶會選項,失物,地圖執嘢,搞到太攰,唔想玩轉鑊。跟你建議可以快手同輕鬆好多
想刷返RHEA 同SOTHIS S 先再玩教會線,如個用易休閒去刷,完全唔做任夠唔夠打?
有冇得繼反經典超難?
普通難度就算唔凸點,普通咁玩都好易玩
無論咩難度都可以繼承上週目
每一周目開始會問你咩難度
轉左低難度嗰周目冇得轉返高

至於夠唔夠打,自由出擊唔計行動( 好似係),真係唔夠打咪返load轉頭,升到夠打為止

今集銷量大概220萬,出左兩個月已經係全系列銷量最高家用機既影響力都幾大
曉好玩d
需然我都覺得風花較多元素較耐玩好多倍
但講好玩都係曉同蒼炎
國內係咪有其他高啲?
我記得if有70萬?
lm

啱啱開始玩
歡迎
靑獅開波
超難好玩
要用中盡計策善用戰技過外傳
雖然超難都仲係易(同以前比較)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞