[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
Buff 機有冇話咩職業好
後期要視乎角色成長到點,好多時都要睇住敵人自己計
去到最尾我得返四條友要理攻速,其餘八條友都係屈戰技/魔法/輔助
果四條友入面得Hilda有裝,主角/Claude/Petra本身夠快用唔著
我覺得攻速去到40左右就OK,再推上去嘅回報太細
我發現我follow錯咗個話題
其實我想問四眼仔你有冇用到最後
魔法唔係都用得著咩
定係你啲法師全部都秒到人
第6關開始我踢走晒啲rally bot
除咗有時騎士團啲人走場先出黎湊數
我淨係得兩個法師,Lysithea夠力秒殺
Hanneman學返魔神之後都接近秒到,有可能要魔力應援/個人技幫一幫
同埋你爆機有冇滾雪球咁集中升幾個人?
我初期完全放棄自己班唔想用嗰啲(貝爾,Caspar) , 所以都叫有集中啲經

之過咗9月死騎,冇咗壓力同埋開始多勁人加入之後,又變返平均地升,
係補師林哈爾特同Dorothea低lv啲,
同埋第12個位(Sylvain) 長期都係副官
諗緊用felix溝ingrid定annette好
我個情況都係差唔多,開頭踢走三件+免費招Sylvain,呢班人由頭用到尾
剩低果幾個位係Ingrid/Catherine/Shamir
timeskip後換做Petra/Alois/Hanneman/Seteth
level幾平均,可能有一兩件落後啲
Hanneman 原本用黎落魔防Debuff
跟住變左用黎rally
最後發現佢自己打都幾勁
70 個鐘仲打緊一周藍線
好似打到第二年4 月
睇黎仲有排打
無咩特別喜好 到開波都係見佢女先簡
但睇到少少劇透 剩係知佢條紅花線suppose後面先玩會好d?
見人suggest係玩藍先 紅花最後 其他兩個是但
紅花基本上係霸道線,我個時第一條玩的確係無咁disheartening 既,不過我覺得遊戲體驗都唔差
佢同miss兩個都識10射程魔法
岩岩紅線爆左機

有d感想 (劇透v)

以上講果d係咪其他線會講番?如果係既話紅線都幾廢純粹係J Edel
要五重quote先夠㗎
sorry 未爆機既block住我先
其實都唔駛再quote啦, 都出左咁耐, 要玩既都玩哂, 遲入個D都預左入post會大把人傾劇透野啦
4條線我玩咗兩條半咋,
雖然重要嘢多少都知道咗
永遠都有新人入,永遠都要加quote
雖然加左都冇乜所謂

用主角殺就可以唔死
芙蕾先走嘅話,
西堤司打輸就會走(使唔使主角殺就唔肯定)
ok
你講啲嘢黃線會講
唔記得講係ep15,
第一部的話佢地唔會死住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞