[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
打到金鹿薔薇色大河
金毛法師班增援唔會即行動,都算佛心
其實我覺得最強劍唔係 felix
係金毛個女老師
五年後
超難終於爬到五年後見到番各位學生
件班衫咁醜但大家都著件班衫一齊出泥迎接老師
睇到好感動

特別係我庫羅德著住件pe衫騎龍

喜感得泥又好霸氣

主角 :
成班著住pe衫好似打比賽多過似打仗
望住pe衫 DLC嘅感想:誰得?
唔係本game做得好想支持下,我唔會咁早買個pass, 得眼鏡還好
為左聽慘叫聲
第三周特登唔拉咁多人跳槽
想玩兩周目就算
幾時出dlc
我要王女true end
黃啦咁
但佢最終職業可以轉咩
玩劍既選擇得墓誌銘
但佢理學係弱點
就咁用死一世刀劍就得
最勁
姐係有D角色唔洗轉最終職業
我見好多教職員D優點弱點都好撚奇怪
例如漢尼曼係弓箭同理學
真係唔知點搞
唔洗諗啦
阿sir暗騎 Miss光騎 夫婦檔
係雷霆姐先咁怪啫
白毛15 lv 19魔11速係咪練廢左
計咗職業修正果啲未先
我玩緊個save都試過頭六個lvl冇跳過魔力
女主timeskip後就卡咗喺30速,Seteth又係唔識升速
In RNGesus we柒
扣晒之後16 lv 19 mag 11spd
但係marianne 14lv 20mag 13spd
見你地成日話白毛勁 唔知係我rng screw定點
我想知我二週目主角爆機唔過30速算唔算正常
魔力又唔算below average好多,速就慘啲,但係速對佢唔太重要
白毛序盤靠魔力+2 / Ch.4精靈之粉 / 魔神一擊點都做到野
理學指揮兩者擅長,升到B就好易做到1 shot
仲未計warp utility呢啲
player phase係勁既
不過maddening 咁低速基本上一遇到多過一個物理敵人就收皮
重要有唔少可以one round ko 佢俾啲有pass既敵人玩死
唔瘋狂種菜+留喺專職係好正常
我第一週果陣個主角都係咁,終盤越玩越廢
轉職會點影響點數
咁轉劍聖升咁上下先轉返Nirvana?
反正招專精技又冇乜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞