[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
一週目都未爆,搞到心思思想重玩
一週都係摸下個系統好啲
玩到好似切菜咁
女主帶眼鏡正到
套團體衫搞唔掂
尤其係女仔個D
不過我庫羅德人又靚仔 骨架又好 完全carry到
玩左40個鐘 都仲未過5年
冇理由重玩超難
識揀梗係盡早加入被切菜嘅行列,咁先過癮
一週目女主玩完王國線
依家二週目男主去溝皇女

忍唔住挖返哂青獅d 人返黎用
王國線+1
皇子復仇記
想知有冇巴絲打緊超級難度一週目
喺咪好難升LV 而且要玩凹點?
我仲玩緊二週目黃線 諗住玩埋三週目藍線
就玩新週目超難度女皇線(四週目不繼承)
想知超級難度有咩最難之處? 淨係升LV難咗?
咩係玩凹點?
刷升lv加嘅能力值
玩經典嘅話仲煩
因為無得中途SAVE 重新開GAME 刷亂數
經典模式嘅凹點係唔升LV 留下一場再升
例如今場隻白毛升LV 加點得2點 仲要唔升魔力
咁你就可以用悔棋黎唔俾白毛升(代表今場打少隻輸出因為你唔可以升佢)
當你過咗關到下一關 因為新一場 會亂數 咁黎洗
但未必加得多又或者都係加唔到魔力
所以基本上都係凹唔到 只係俾個機會睇下會唔會加多啲點
又或者加重要能力 例如力量 魔力 速度 物魔防等等
ep1模擬戰,對面個個都7lv
你1lv ko完人7lv都係得3x exp
能力值屌打晒你地
除左重甲,要2連擊人我唔知幾時先見到
我petra第一次自由戰連擊到
輕鬆mode有得中斷load咩,
咁開最難輕鬆mode凹下點先
淨係打經典以為輕鬆每個中斷Save都係畀load一次
嘩 咁點撚打 一定要拖長黎打先得啦
EP1 模擬戰 我記得唔好殺其中一方嘅老師先
另一方就唔會主動黎打你
只能說遂一擊破
但點樣升LV 經驗珠最多得3粒
(第一粒好似打外傳寶箱 第二粒劇情寶箱(5年後?) 第三粒搵神秘商店買)
基本上又要刷支援 又要刷指導(姐係又要釣魚)
有錢都未必夠打WOR

Ching 打到邊 EP幾?
無玩過輕鬆mode 唔知有冇中斷SL大法
經典有中斷SL 但一重新開GAME 就會無中斷SAVE
輕鬆MODE 嘅超難難度 唔知會唔會重新開GAME 會有中斷SAVE係到
畀你講到以為輕鬆有得SL
我覺得輕鬆都係只可以load一次
Sor ar Ching
打到7月死騎未,
會郁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞