[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
其實會唔會係太易追擊,所以變左普攻先係王道
其實戰技嚟講前期比較常用嘅,有時唔用唔夠傷
但魔法嗰堆,有幾多人會特登開花解咗佢先,而且好多時就戰咁用返魔法重多傷
唔會再講易玩,
打咗三四個鐘用晒天刻咁輸
紅花14,
睇攻略以為唔打ナデル飛龍增援唔會停,
一開始就行右,
雖然係咁俾增援夾,但總算搞掂ナデル
玩玩下發覺,飛龍增援係會停 一開始打城應該輕鬆啲
清晒ナデル啲兵之後行返左打城,咁就出事了,
啲弓兵騎兵一車車咁嚟煩到仆街,但打到一半唔想放棄,咁就用晒啲天刻

就算重打一開始打城都唔係話易,一路打中間一路打右邊啲飛龍都好煩
我殺完Hilda之後搵turn用加速天馬殺咗停咗最上嘅弓手增援先,咁先搞掂
買左switch冇耐,每關都強迫症發作每打人一下都想攞盡支援升好感

玩藍絲難揀左黃絲個粉紅孖辮妹做舞娘,先知個職業係劍專精,仲要手多save浪費左20迴避
Hilda咁索可以理解想俾佢
揀歌女定佢都掙扎左好耐,諗住舞娘揸斧頭劈友個畫面好笑啲,同埋當日靠佢特性支援+3攻先砌低ep4個死亡騎士,對佢有感情
但原來適性黎講歌女先係最啱
金鹿會唔會太多弓手
四眼又樣衰唔想練
得Claude同Leonie兩個弓手啫
四眼作用就係升指揮練學speed rally
四眼配弓我以為係弓手
Speed rally 係咩黎
金鹿有邊個啱做tank 升職業專精
上週用皇女
大隻佬
大隻佬我諗住比佢做戰爭將領
咁應該冇了,一係用胡鬚佬,一係挖紅線個青頭過黎做拳王,大隻佬做tank
即係支援 +速
四眼仔+20命中好好用,策略打頭陣靠佢,可以慳返個天刻
不過最強buff機都應該係雅妮特
天生 +力 D魔防 C速 樣樣都有用
4點力同魔防初期真係好有用,之後仲有埋加速
都好
反正唔使再升過
胡鬚佬係騎士團嗰個?
不了 教會角除左女角其他都唔
我玩完成個紅線都冇升過任何人既指揮
原來有buff 機依樣野
定係平時出擊做要塞
打主線轉返知戰爭?

但咁樣係咪會影響啲成長值
其實有鐵壁點解要仲要坦
可以用5次,一場夠用有凸

重甲C攞個重量-3,孭個鋼盾上場算
啱重甲嘅人速度已經慢,轉重甲又要減速
專精技又廢
成長率個d唔係玩最難唔係好駛理,反而你成日轉要多d時間同時升重裝同拳
鐵壁係騎士團計策?
邊個騎士團有
我宜家開2週目玩緊最難
咁幫你唔到,我冇玩最難
重裝隊,應該相應國家都有
打人同俾人打都係扣1,只要有心,個個都係坦神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞