娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
唔會 如果真預言金水好少出嚟(就算有人假跳,因為下一晚佢會知係假預)

如果跳出嚟發金水只會俾人覺係狼王
但有預言家跳咗仲要係發後置位查殺
正常狼人都信佢唔會信後跳發金水果個
之前睇過一集(sorry唔記得邊集), 明明第一晚女巫已經用左藥救人.
以辰做狼. 佢都要自刀.

以我理解, 狼自刀正常只係為左騙女巫藥, 但如果明知無藥用情況下自刀係有乜原因?
補充, 0917果集
係既,但發同一個查殺只會覺得後面果個邊有咁巧合 / 如果信後面前面果個變狼

到底點先擋得靚
所以佢咪輸左

前面有師兄提到唯一可能係當有真預言對跳果陣,你先咁自刀增加可信性,09果d高手可能會為左穩陣平衡去毒走埋剩番果個,之後大家就可能會偏信左假跳果個既狼坑?
哇屌, 如果諗到咁真係好複雜
佢諗住做高自己個身份
但係佢諗多左搞到狼又輸返
新手岩岩先睇. 沉迷到係咁追返.
想問下有無邊場比賽係比較經典/好睇既推薦來睇左先?
可以睇到神級問米
我睇到都驚
衰在係狼王局
你要起跳發同一個查殺, 你預視覺點唔可能同早你起跳個預言家無敵意
你係咪要合理懷疑個個係狼發查殺俾狼王, 1黎到最後沖票狼王走後可以做自己身份,2黎可以帶人, 你起手就話佢係好人幫我擋刀, 咁講邊會有人信你係預
同理, 係其他好人眼中, 你都唔係預, 即係非民即狼, 用同一個道理都可以懷疑你係狼假跳
同埋邊洗擋刀
3民4神局, 你第一日民身份仲值錢過預
獵擋刀就話者

我見09通常會偏向清哂兩個預言既打法
cls

視角高過預言家
09真係好勁. 佢頭腦比較清浙, 有文有口路.
明白點解佢比人話問米
因為我自己都睇到有d懷疑
正式宣布大根>以辰
呢到都由鳩佢
睇埋最尾MVP果PART
之前第一次素人上黎個10號都係咁玩,但真係好難信後置位發同一個查殺既身份,如果係好人就明檔刀,如果係真預就如你所講前面果個係狼查狼王
突破盲腸
呢集笑撚到

另外自刀不流行
有孫生果d都可以睇如果想笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞