娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
咪第二輪囉
一開始7號咪串問米話咩觀察系係唔可以又話咩一定要邏輯
09咪講第一輪想打咩邏輯 同埋保話其實觀察系係無問題 (即係表達點解唔尊重其他人)
唉屌 屌9問米我無評論 但點解你會話7號無串錯人 係根本人地邀請你上嚟就唔應該咁撚柒串 有意見咪講 但個態度洗撚到 基本尊重都無呀7號
佢係無禮貌,沒睇場合,唔識做人,不過佢係講事實
09咪講咗其實觀察系係無問題
(咁當然問米就有問題啦)
但其實佢話只可以邏輯玩呢樣係錯

你單純講問米佬就緊係有問題啦,但係其實佢唔俾人打心理係錯架喎
Agger
問米自己本身都臭串啦 7號只係講咗其他人心底話 素人反正又唔會再見到問米 講直d有咩問題
係無手尾影響架,但會顯得你個人無基本尊重囉
人地一個節目請你上嚟 唔洗搶口到咁掛
講多句,問米本身臭串唔等於個素人可以臭串,尊重返個host係基本野嚟
09都俾俾面問米講果段野,而當中只係講第1輪係冇神跳之下係冇邏輯可言
(佢自己都會第1輪先憑神情,感覺去泯)

而家問題係問米去到第2、3日之後都係靠呢樣野
所以其實7號冇問題,只可以講唔係個個做呢d效果你會接受,要睇埋俾佢串果個係咩反應
直接邏輯強,一波流殺曬2狼仲寸到表演埋點女巫你睇
吊你玩黎把撚咩仲
問米已經好耐冇踩錯過好人或者站錯邊
今集仲好似知道晒每個人身份咁
連1號發言爛係想扮狼王都知 好肉酸呀真係
我當你真係熟d人都唔會連邊個係咩神都up得出掛
我個人覺得心理玩法無問題喎

大家唔係好明我想表達咩咁

大家已經先入為主,觀察系玩家=小豬=作弊

但唔係小豬代表所有人架ma,佢問米還問米,係單獨既野嚟

而7號佢係講一定要玩邏輯,唔可以觀察,咁先有樂趣,呢樣我就唔認同,打邏輯又得,觀察又得,本身隻game都係玩捉邊個人係有破綻,點解唔俾人玩觀察先

所以09先會講呢段野嚟駁7號,7號其實唔係咁啱

只係俾我感覺大家都將(問米問米)做咗前設去睇晒所有野,但若果將呢樣野擺低睇,7號其實唔啱架
人地素人講句真心話就話唔尊重問米 咁佢都幾玻璃心 成40歲人俾個後生女講句嘢就激到跳起
咁樣都叫唔尊重 你個標準都幾有問題
佢話大根叫女巫毒1號個句係有問題
但我諗只有一個知道邊個係真狼王既人,先會覺得個句係有問題囉
今局真係睇到好尷尬,小氣到
抿到神仲可以知到準確身份,讀心神探,提女巫真係做多左
而且09都有話覺得1號係狼王 問米又唔懷疑09架喎
完場時大家都討論 冇人想理問米 得愷樂比下面有讚佢
講返個局先

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10

第二朝講起,個時得返1.2.3.5.6.7.8.10

4號票走、9號俾殺

基本上4、9其中一個一定係狼
If 9係真預,4狼
If 9唔係真預,就係狼
但4、9唔會係狼王(無技能)

1號發言就好狼架啦,基本上大家都懷疑佢,但唔會知狼王定小狼

2號就叫女巫毒1,就懷疑1係狼王,其實無問題,因為懷疑1號之所以講野咁狼係搏俾人技,09都話2偏好

5、7就發言無問題,都比較少人懷疑

其實10號金水都可以做女巫架姐,點解會6號係女巫

紅色係我覺得問米既兩個bug
09係騎士懷疑啲咩呀
唔知我有無聽錯,7號有句5保我,我係好人,所以佢係好人,我得呢句係極大問題
係wor sor 7左
師兄個重點都係人地主場要俾面者,咁請人上黎都係想個素人打自己臉證明佢自己幾勁,證明唔到係佢既事

本身就係想對立先好睇,可能某d說話過左火位,又唔係藝人拿捏唔到都合理
應該俾7號串完想完勝對手
「對立先好睇,可能某d說話過左火位,又唔係藝人拿捏唔到都合理」

Agger,其實我覺得4號係最大問題,7號係少少問題啦,但見上面話無問題我先駁一駁

對立係有效果,同埋會比有啲上到嚟勁緊張講野細聲既好睇 應該係過咗dd火

之於打唔打臉就唔評論不嬲都覺得佢有問米(10場問7場到),上面我都講咗佢既bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞