娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我覺得7號玩得還好啦
佢拎平民牌 無人跳神情況下 都盤到9係假跳 真預係場上/淘汰 再打1號係狼 又表到水坐實好人身份
09都捉錯狼 所以今場唔易玩
你睇多幾集就會覺得問米既打法好似拎到劇本咁
劇本?牌唔係現場抽嫁咩?姐係大家覺得所有人既身份本身內定左 之後羅志祥就知道曬咁?
牌後尾改左現場抽,但係場外搵個人提問米佬水有幾難
你見問米佬捉人淨係可以透過表情 一要佢用邏輯盤佢又講唔出
ok咁我開始明大家屌緊咩 姐係覺得羅志祥 出貓
全場唯一預言家 仲要中埋刀
比個平民牌話自刀 我屌
如果9無死 一定又話佢預言家無死又係假
其實第二晚以辰自刀對狼黎講個得益真係好撚細
第二晚殺撚左問米,狼贏面大好撚多
大根呢場根本冇乜人睇得出
根本劇本黎
佢就算要自刀 都發左隊友金水先自刀
09都有機會做馬 有心要造神
唔撚睇
冇計 問米主場
應該有傾過唔撚比太早殺左問米 造神比佢
下個PO頭係咪應該改名叫 問米狼人殺
我一開始都唔信有問米,但依排佢上的局真係越睇越怪。
其實問米都冇所謂,但係你都唔好咁明顯,今集就變成問米單人表演,尷尬到爆,要其他人睇佢玩。
同埋佢身為主持人好中意貼臉式發言,狀態提到高一高然後死踩你,佢係完全唔比空間狼,改發言踩狼都做得出。
咁就係想踩場先會上去既

但而家節目做到米爺太高,唔覺得佢會令到佢有直接出醜機會
啱啱睇完最新果集,我覺得小豬係呢集可以接受呀,反而個4號真係太激動,好尷尬

想講其實觀察+邏輯先係最強,有d好人就係會講錯野,所以單靠邏輯可能會被佢地誤導,而某d人做狼既表情動作的確係睇得出,觀察係有用架喎。娛百係咁架啦,下下都10個人高手上身邏輯盤狼坑咩
觀察觀到100%中咁制既人的確係有, 但個個人係咪小豬我有保留
仲要好多場都係用100%狀態超肯定地去點狼坑出黎, 意思係錯左就會好7個種, 通常真觀察系既人係唔會用呢種語氣
再者, 唔好話佢邏輯強OK? 佢都唔只幾次邏輯爆炸

極同意
以辰好似只流於假跳程度

跳得真已經係佢上限?
泫都有笑?
明明佢歸票就食硬,呢下黎心虛
婁俊碩計埋尋日果局做狼都係爭d

預言家果幾局又早死未證明到

暫時平民就好勁
我都想睇佢預言家帶隊 但唔知點解下下都咁早死
有冇link
多數開波前制作單位叫佢地度定d 有趣既野做互動啦
咁我覺得狼人殺好難一局定高低既,加上早死你都冇乜表現機會
下下第1輪裸點咩

加上素人以外既都解一齊玩過,佢地自然多d野可以捉?
早期就第1日裸點3狼
而家改左第1日唔太講乜,然後每日講一隻
全場唯一預言家 仲要中埋刀
比個平民牌話自刀 我屌
如果9無死 一定又話佢預言家無死又係假
其實第二晚以辰自刀對狼黎講個得益真係好撚細
第二晚殺撚左問米,狼贏面大好撚多
大根呢場根本冇乜人睇得出
根本劇本黎
佢就算要自刀 都發左隊友金水先自刀
09都有機會做馬 有心要造神
唔撚睇
冇計 問米主場
應該有傾過唔撚比太早殺左問米 造神比佢

呢點好大機會

真係唔太常見遊戲節目要做高主持人
問米誰是狼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞