娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
乜撚嘢叫人有禮貌 躝啦屌連蝴蝶都識頂撞問米 呢班擦鞋隊真係好肉酸
成場做係到唔知做乜撚野
之前話人唔尊重前輩
咁佢有冇尊重過呢個game
問米佬真係0邏輯可言
淨係識出絕招問米,要佢盤邏輯就睇到佢幾低端
多數狼人殺節目都有女 但唔係明星同埋製作冇咁好就冇咁大吸引力

好多youtuber都有做狼人殺
之前有個係統神做 都有幾條女幾高汁 小璐 貝莉霉 莎莎 而且有紹安 同埋玩得幾好 但堆雜魚就好廢

另外有個係hijon同另一個女仔做 成日都有artist一齊玩 有鋪09自爆超精彩我都有擺上嚟

大陸嗰D真係高水準 但女真係唔多 嚟嚟去去都係咩蒼姐 小樓 小舞嗰D 而且都唔係特別靚 不過一局打成兩個鐘真係冇乜心機睇 反而D avalon仲好睇 正常玩最多20分鐘 佢哋整到好有系統咁 可以玩一個鐘 而且係靠發言搵好人 而唔係靠票型 傳統玩法好人好難贏
唔出奇呀 不過問米為咗報答佢條刷鞋狗大飛 特登比效果佢 好嘔心你咩身份呀要同d小丑互含
我等緊封殺哂呀,最多咪自己搞個channel 玩

https://www.youtube.com/watch?v=3AmZly1uQGY
同意做睇娛百都係睇人,所以呢個兩個藝人搞既都追埋
效果黎者,上次贏完今集放左少少,但都係唔識玩
今集講仲要講自將會講d有邏輯既野出黎,點知係改人地段野,笑到仆街
個剪接真係on99 , 就咁剪左人地既反問句出黎當bug咁狂踩想點?

同埋今場偉晉係mvp又係講唔過去
雖然跳得都實,似預言,但整場作用都只係整走個真預言
第二日基本上都混淆唔到人

點都係09拎啦
思維正確,真假都整死,毒中1隻
歸票又歸岩1隻,兩藥用哂,一神換兩狼,點樣無資格拎...
扮明係有心助攻問米啦 做後製點會睇唔到發言前因後果 有無其他有女睇下 又高水準狼人殺節目介紹下
多數狼人殺節目都有女 但唔係明星同埋製作冇咁好就冇咁大吸引力

好多youtuber都有做狼人殺
之前有個係統神做 都有幾條女幾高汁 小璐 貝莉霉 莎莎 而且有紹安 同埋玩得幾好 但堆雜魚就好廢

另外有個係hijon同另一個女仔做 成日都有artist一齊玩 有鋪09自爆超精彩我都有擺上嚟

大陸嗰D真係高水準 但女真係唔多 嚟嚟去去都係咩蒼姐 小樓 小舞嗰D 而且都唔係特別靚 不過一局打成兩個鐘真係冇乜心機睇 反而D avalon仲好睇 正常玩最多20分鐘 佢哋整到好有系統咁 可以玩一個鐘 而且係靠發言搵好人 而唔係靠票型 傳統玩法好人好難贏

avalon有冇link?
其實點解小豬叫問米嘅
睇完今集仲唔明?
thx
根本卜心發言就無問題,我自己估仲以為1號先係狼

如果女巫(仲有毒)同預言家都在場,狼應該殺邊個先?
女巫
講多少少,我覺得係女巫因為
1. 女巫係殺狼王唯一方法,狼王局狼王帶人優勢用到
2.女巫可以用行動證明,但預言家狼人可以帶風向屈佢唔似預言家
3.(以今日個集嚟講女巫第一輪未跳)殺女巫可以防埋銀水,如果女巫講到銀水狼陣營又蝕章

預言家得把口,女巫有對手
有無人講下8號狼王?

其實我覺得8號今場玩得唔係太好
1) 夜晚殺人既時候錯認2號係女巫
2) 作為狼王 佢藏得太深
唔係最後10號歸票歸8號 成場係無人懷疑8號 但其實狼王應該要係令人盡早投自己 然後帶人走
3) 被推出去既時候帶走女巫 應該要帶平民先岩
當時已知 (狼王角度)
4號預言家 3號9號狼人 10號女巫(報出自己第一晚毒9號+報岩銀水) 2號就大概率係殺錯既平民 獵人無開槍 騎士亦都無出黎驗人
咁場上大概率剩番3神(女巫獵人騎士) 2民
係女巫毒藥已用既情況下應該要出面搵平民帶 再下一晚俾3號屠民
當晚帶10號係無意義
點解冇人講荳荳 明明咁撚正
1) 呢個好幾個好人都認錯

2) 3號打得比佢出(但其實邏輯正確偏好,只係俾米爺打左落地獄),8號佢炸身份果幾個動作如果以第2層邏輯佢反而咁俾高玩捉到

如果3號唔俾俾打壓,可能後段3可以推狼坑去8都唔定

3) 呢下明顯殺錯,但娛百黎講,唔肯定果陣都會直接殺09 / 小豬,俾對面太大壓力
淨係有印象有師兄反
睇緊個陣問米話佢bug話佢自己有邏輯 剪接仲專登剪出黎
我睇多次都唔知問米話3號咩bug
個剪接師將佢聽錯而講出既邏輯剪成焦點
我第一次睇
2講野奇怪
完全女巫視覺 表明唔信銀水
唔係女巫就係狼
女巫既話 銀水只可以係1 因為1踩2 令2唔信1
唔係女巫既話 其實係爆狼發言
因為佢連銀水同女巫都唔知係邊個 就叫女巫唔好信自己銀水

之但係問米佬離奇認同2 係完全唔合邏輯
我係10實歸票佢 無理由下盲跟盲保
我都睇咗好多次
唔覺得佢有問題

大飛嘔心到暈 係到lai問米鞋底
係呀!!!!!
未開上帝視覺 我以為小賴係最後一隻狼!
個莎莎又成日on99咁 不如唔好玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞