娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
佢今場真係衝出嚟柒
屌 我以為呢段嘢係我打嘅
09今場麻麻,間接殺咗2神(騎士預言),仲要保3,後面鋒澤真係睇住嚟食
再加埋柒瓜送頭

姑勿論問米有冇問都係壞人贏啦,5平民坐實,6就假跳女巫即係民,都夠輪次殺晒1、7
今集唔算問米啦,女巫騎士送頭,9、10號同樣係狼好易帶風向去4號
最後獵人都係1、7揀,點都贏
小瓜真心越玩越差
小瓜玩左咁耐仲傻鳩鳩話比人知佢係神牌
另外預言一開始查1號其實作用唔大,一號位一開始根本冇野可以講
09係搵野講,點知後面果D全部跟佢風
今場神職有啲問題
預言家:雖然1係金水 但第一日就咁樣空保1,係發言方面做得唔夠好
女巫:唔講了,明知自己張牌咁重要都衝出嚟柒
騎士:其實係預言家同女巫已出局
(以騎士視角嚟講,8號係神職,俾殺冇技能,即係唔係獵人,而預言家走咗,佢自己係騎士,咁佢應該推斷到柒瓜係女巫)
咁樣兩神走咗,而2號本身其實坐實好人,連狼人都唔知佢係神職既情況底下,佢咁冒險去驗人其實好大問題,根本可以等多晚,因為狼又唔會殺佢住,更加唔會俾票死
第一晚正路應該查6,9,10 或者其他位都一定好過查1
d人上腦者,當09係問米100%命中,佢懷疑下人都變重踩
冇好過wo

由最初既划水平民到而家既亂跳神
邏輯上冇錯既,1號的確係難睇得出
但位置上黎講就好有問題
或者佢冇諗過咁易就推左落佢度
我覺得佢再唔驗就會好似有場大根一個solo全場咁
佢驗果下好人輪次落後緊 3狼在場
再唔驗好易屈佢&6號落狼坑
騎士其實要跳,你唔知狼幾時會殺自己,再唔跳死左又無用到功能,唔係好似前幾集神職仲躲得深過d狼(大根係獵人發脾氣果集)
想問下大家咩情況先可以假跳女巫幫檔刀?

咁樣跳出黎報個銀水好難估中上晚刀邊個?
等真預跳完下一日冇死果下?
但唔覺有騎士嘅輪次
衰係衰在09身份做唔好
驗佢都係無辦法 如果中咗就可以扭轉到局面

所以預驗人真係要驗後位 你驗個前面嘅 就算報到金水出嚟都唔大作用
唔報銀水就得 佢根本做多咗
佢已經係百分百金水
D人為咗踩小豬乜都屈人問米架啦
呢場擺明好人唔夠打
佢做狼無咁問米
狼本身就係開視野
反而做平民果陣閉眼玩家就乜都知
佢玩狼咪俾你睇到平時同玩狼一樣既視野
問米真係勁撚到成為左一個bug
太勁冇計
冇左佢可能好睇啲
但係間唔中又可以出番黎開下掛
https://youtu.be/JTEB0xKeaLY

鋒澤真係好型
https://www.youtube.com/watch?v=P5ZR0KTMf48
好似好多凱希fans,share下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞